Nova vest
Košarka

Subota, 10.11.2018.

22:24

Trinkijeri: Rano je da u sedam popodne budemo pijani!

Košarkaši Partizana prikazali su odličnu igru uu meču 7. kola ABA lige sa Cibonom. Crno-beli su slavili sa 86:67 i tako ostvarili treći uzastopni trijumf.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Trinkijeri: Rano je da u sedam popodne budemo pijani!
Foto: StarSport

Od kako je preuzeo kormilo bivšeg šampiona Evrope, Italijan Andrea Trinkijeri ne zna za neuspeh. Posle Mega Bemaksa i Trentea, pobeđena je i Cibona, a raduje igra.

Partizan je osim na početku, kada je Cibona vodila sa 12:0, imao kontrolu meča. I pored pobede, Trinkijeri je oprezan i opomenuo je svoje igrače da moraju da igraju još bolje.

Italijan se zahvalio publici što je došla u velikom broju da pruži podršku ekipi koja je znala da uzvrati velikom pobedom od 19 poena razlike.

Međutim, bilo je primetno da iskusnog Novice Veličkovića, nije bilo u timu, tačnije sedeo je na klupi "u civilu", a Trinkijerii je kasnio obrazložio kakav ima dogovor sa Veličkovićem.

"Nema tajni, imamo dogovor. Rekao sam mu da proba da se vrati u fizički najbolju formu. Dao sam mu nekoliko nedelja. Košarka je danas igra u kojoj mora da se trči i skače, bez toga nema ničega. Nadam se da će uspeti da nam se vrati u formi kakvu želimo. Inače se ponaša i pomaže nam kao pravi kapiten", rekao je Italijan, koji je dodao i da je Entoni Braun sedeo na klupi njegovom odlukom.

On je tokom meča pokazao koliko je temperamentan. Sve vreme je kraj aut linije davao direktive, žučno reagovao na pojedine greške, ali znao je da izvši izmene u pravo vreme i trgne igrače posle startne letargije.

"Ako mi mislimo da igramo ovako protiv Budućnosti i Zvezde... Mladi smo, ali moramo da naučimo da ne možemo ovako da otvorimo utakmicu. Počeli smo kao pijani. Malo je rano da u sedam popodne budemo pijani. Bilo je dobrih trenutaka, ali ako ovako mislimo protiv jačih ekipa, onda mi je žao navijača i igrača", rekao je Trinkijeri.

Trener Partizana pokazao je i pored trijumfa znake nezadovoljstva.

"Nisam srećan, iskreno. Igračima jesam rekao bravo, ali moramo da budemo realni... Mene plaćaju da igrači budu bolji. Svaki dan. Mislio sam posle Trenta - to je to. Kad ono - još bolje. Lako je igrati s energijom u ovakvoj hali, a mi smo uvek u stanju da zabrljamo. Ovo nije juniorski turnir. Moramo brzo da shvatimo šta je ozbiljna, profesionalna košarka... Dobili smo 20 razlike, ali to nije dosta, jer postoji način na koji ekipa mora da izadje na teren. Prvi zahtev je bio da kopamo, a sad moramo dalje, da igramo bolju košarku i u odbrani i u napadu", zaključio je Trinkijeri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve