Nova vest
Košarka

Subota, 10.11.2018.

14:29

Cedevita otpustila strance, pojačala se Banićem

Košarkaški klub Cedevita objavila je da se zvanično rastala sa strancima u sastavu Džošom Medžet i Pablom Agilarom.

Izvor: LN

Autor: LN

Cedevita otpustila strance, pojačala se Banićem
Foto: Starsport

Kako je ranije najavljeno hrvatski predstavnik otpustio je pojačanja koja su stigla prošlog leta i koja je želeo takođe otpušteni trener Sito Alonso.

Agilar i Medžet, Španac i Amerikanac, su prva dva igrača koja su napustila ekipu po dolasku Veljka Mršića na mesto sportskog direktora.

Umesto njih dvojice Cedevita je potpisala 34-godišnjeg Marka Banića, kao i 24-godišnjeg Jakova Mustapića.

Zvučniji od dva imena Banić je karijeru počeo u Zadru, a zatim nastupao za Bilbao, Uniks, Estudijantes, Albu i Karšijaku, a svojevremeno je nastupao i za reprezentaciju Hrvatske.

Mustapić je ponikao u Cedeviti i početkom ove sezone dovođen je u vezu sa ljubljanskom Olimpijom. Bio je član juniorske generacije Hrvatske koja je 2012. osvojila juniorski Eurobasket.

"Agilaru i Medžetu, s kojima smo raskinuli ugovore, zahvaljujemo na dosadašnjem trudu i angažmanu u Cedeviti, te im želimo puno uspeha u nastavku karijere. Agliar će vrlo brzo zaigrati u novom klubu a niti Medžet, verujem, neće dugo čekati novi angažman", rekao je Mrsić.

Cedevita od 21.00 u subotu dočekuje Igokeu u sedmom kolu ABA lige.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve