Nova vest
Košarka

Petak, 09.11.2018.

22:52

Džening pomogao Feneru, PAO "slomio" Olimpijakos

Košarkaši Fenerbahčea sa 74:72 su pobedili Baskoniju na gostovanju u šestom kolu Evrolige.

Izvor: LN

Autor: LN

Džening pomogao Feneru, PAO
Foto: Starsport

Baskonija i Fenerbahče su odigrali veoma neizvestan i napet meč, ali je tim Željka Obradovića na kraju odneo pobedu, svoju petu.

Baskonija, organizator Fajnal fora 2019, sada ima dve pobede i četiri poraza.

Ekipa koju sa klupe predvodi Pedro Martines je značajnu razliku napravila u trećem kvartalu kada je došla do prednosti od sedam poena, ali se Fener "probudio" u nastavku i pobedio.

Pogotcima sa slobodnih bacanja Nikole Kalinića Fener je došao do prednosti od jednog poena, a Baskonija je imala priliku da preuzme vođstvo u samoj završnici. Redom su promašivali Džening, Šengelija i Diop, a zatim su Turci konačno zagradili i uhvatili defanzivni skok, da bi Džening napravio nesmotren potez.

Amerikanac je u pokušaju da dođe do lopte ošamario Kostasa Slukasa, potpuno slučajno, ali su sudije, posle gledanja snimka, utvrdile da je to bilo dovoljno za nesportsku ličnu grešku.

Baskonija se nije oporavila od toga, te su Slukas i Datome penalima priveli meč kraju u svoju korist.

Datome je bio najefikasniji sa 16, Lovernj je imao 15, a Kalinić, Slukas i Veseli su imali po devet poena. Marko Gudurić upisao je samo jedan poen za 18 minuta igre.

Kod poraženih najbolji je bio Diop sa 17 poena i šest skokova. Šengelija je upisao 15, a istakao se sa četiri ukradene lopte, dok je dvocifren bio i Patrisio Garino sa deset poena.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

U poslednjem meču šestog kola Panatinaikos je na domaćem terenu slavio u grčkom derbiju protiv Olimpijakosa rezultatom 93:80.

Tim koji od ove sezone vodi Dejvid Blet bio je bolji na poluvremenu i na pauzu otišao sa zasluženim vođstvom od sedam poena, ali se sve promenilo u nastavku.

PAO je zaigrao mnogo bolje i treću deonicu rešiuo u svoju korist sa 26:14.

"Zeleni" su nastavili da igraju dobro i gosti iz Pireja nisu imali odgovor na motivisani Panatinaikos, koji je "nosila" verna publika u OAKA areni.

Istakao se Lukas Lekavičius sa 17 poena, 14 je imao Nik Kalates, uz po sedam skokova i asistencija, dok je 12 dodao Tanasis Adetokumbo.

U poraženom sastavu bolji od ostalih bio je Printezis sa 26 poena (10/12 iz igre). Pratili su ga Tima sa 17 i Nikola Milutinov sa 11 poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve