Nova vest
Košarka

Petak, 09.11.2018.

22:00

Mega nestvarnim preokretom slavila u Zadru

Košarkaši Mega Bemaksa pobedili su Zadar na gostovanju u okviru sedmog kola ABA lige rezultatom 84:80.

Izvor: LN

Autor: LN

Mega nestvarnim preokretom slavila u Zadru
Foto: ABA liga/Zvonko Kuèelin

Mega je, posle poraza od Partizana, ponovo pobedila kao i u prethodnih pet mečeva i sada ima skor 6/1.

Zadar je, posle dve pobede u nizu, popustio i zabeležio peti poraz u sezoni.

Zadrani su "pakleno" počeli meč i u prvoj deonici napravili prednost od čak 12 poena, ali su gosti iz Srbije uspeli da se konsoliduju i na poluvreme odu sa zaostatkom od četiri poena.

Zadar je dobru igru iz prve četvrtine preneo u treću i ponovo se "odlepio" od Mitrovčana otišavši na dvocifrenu razliku.

Ipak, četa Dejana Milojevića je uspela da nestvarnom četvrtom četvrtinom nadoknadi rezultatski zaostatak i taj deo igre reši u svoju korist sa 29:15, te privede meč kraju u svoju korist.

Hrvatski predstavnik je na dva i po minuta do kraja meča imao veliku prednost od osam poena. Usledilo je pet poena Miškovića, bacanja Bitadzea, da bi Andrija Marjanović na 47 sekundi do kraja doneo prvu prednost Megi od druge deonice.

Pobedu za svoj tim potvrdio je upravo Marjanović koji je pogodio, uz faul. Zadar nije uspeo da postigne nijedan poen u poslednja dva i po minuta utakmice, koje je Mega rešila serijom 12:0.

Megu je do pobede predvodio Kostja Mušidi sa 18 poena, Bitadze je imao 13 uz 11 skokova, dok je Adam Mokoka postigao deset. Meč-viner Marjanović je u poslednjem minutu "prelomio" sa pet poena, a to je ujedno bio i jedni njegov poenterski učinak u celoj utakmici.

Kod domaćina istakao se Mario Litl sa 22 poena, Magarti je imao sedam poena i 12 skokova, a dvocifren je bio i Luka Božić sa 13.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve