Nova vest
Košarka

Subota, 03.11.2018.

21:00

Odlična partija Dobrića, Zvezda trojkama "oduvala" Cedevitu!

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Cedevitu sa 94:79 u šestom kolu regionalne ABA lige.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Odlična partija Dobrića, Zvezda trojkama
StarSport

Zvezda je od starta pokazala da je daleko čvršći i uigraniji tim i posle šest kola je ostala jedini neporaženi u ABA ligi.

Najefikasniji je u timu Zvezde bio Ognjen Dobrić sa 17 poena, Filip Čović je dodao 13, a Reglend i Perperoglu su imali po 10 poena i šest asistencija.

Kod gostiju je Džordan Bel imao 19 poena, 15 je ubacio Džejkob Pulen, a 12 Andrija Stipanović.

Cedevita je bila efikasna u šutu spolja sa 10/22, ali je Zvezda sa 14/29 bila dominantna i u tom segmentu igre.

Domaćin je u hali "Aleksandar Nikolić" bio bolji od starta. Branko Lazić je bio aktivan u napadu, Cirbes je blokadom pokazao da će i odbrana biti čvrsta, pa je posle trojke Reglenda i poena nemačkog centra Zvezda već posle pet minuta imala +10, 13:3.

Cedevitu je nedavno pojačao Džejkob Pulen i upravo je on uz Džordana Bela malo pokrenuo svoju ekipu koja u dve "koš i faul" situacije uspeva da smanji zaostatak.

Tim Milana Tomića međutim, nije prepustio kontrolu skoka, odbrana je uprkos nekolicini "mekih" faulova bila dobra i to je počelo da se isplaćuje u drugih deset minuta. Posle prve četvrtine bilo je 22:14 za Zvezdu.

Cedevita je u muku mučila i sa lošim procentima šuta unutra u tom periodu, pa je pogodak Bela za 24:17 najviše približio Zagrepčane igračima u crveno-belim dresovima.

U igru je nakon toga ušao Filip Čović. Ognjen Dobrić se dobro ubacivao iz drugog plana ili uz čeonu liniju, plej Zvezde ga je pronalazio, pa i sam ubacio trojku i jedan koš sa poludistance, da bi Zvezda posle 15 minuta igre već otišla na 35:19.

Pulen je počeo da promašuje, Stipanović se tek povremeno uključivao, a finiš poluvremena je protekao u trojkaškim razmenama Bela i Berona, pa Berona i Pulena i na kraju Reglenda i Perkovića.

Zvezda je posle 20 minuta igre imala prednost 50:34, ali je prvih nekoliko minuta nastavka nagovestilo da bi Cedevita mogla da igra bolje u drugom poluvremenu.

Lakše su Hrvati pronalazili put do koša domaćina, ali je lopta dobro kružila i u napadu Zvezde, a Reglend je probijao prve linije odbrane gostiju.

Dobrić je pogodio tri trojke u nizu, dok je njegov tim imao 60 odsto realizacije iz igre, pa nije čudo što je Zvezda na tri i po minuta do kraja treće četvrtine imala +22.

Iako je u poslednjim minutima treće četvrtine napad Zvezde malo usporio, odbrana je bila tu da onemogući Bela i Pulena, pa je domaćin poslednju četvrtinu dočekao sa komfornih +20 i 72:52.

Bel je dvema trojkama otvorio poslednju deonicu i Milan Tomić je tražio tajm-aut jer mu se nije svidelo kako Bela zatvaraju njegovi igrači.

Posle tajm-auta se opet razigrao Čović koji je prvo fauliran na šutu za tri i pogodio je tri bacanja, a onda je pokrenuo sigurno najlepši napad na utakmici koji je posle sjajnog kruženja lopte završio trojkom za 78:58.

Finiš utakmice je obeležila nepotrebna tenzija, kada su Beron i Kobs dobijali tehničke greške, a igrači se samo "šetali" s jedne linije za slobodna bacanja na drugu.

Cedevita je do kraja uspela da se malo približi, ali je Zvezda još jednom bez trzavica pobedila i ostala prva u ligi. Kuriozitet je da su se na ovom meču u strelce upisali svi košarkaši crveno-belih.

IV četvrtina

40' - KRAJ - Precizan u Perković spolja - 92:77. Poenima Ristića iz reketa za 94:77, svi igrači Zvezde su se upisali u strelce. Stipanović postavlja odbojkom konačan rezultat utakmice - 94:79.

39' -
Nižu se sada slobodna bacanja - Radanov, pa Perković na drugoj strani - 86:72 za Zvezdu. Trojka Simanića, trojka Radanova! Zvezda vodi 92:74 na ulasku u poslednji minut.

38' - Bošnjak
pogađa trojku i spušta na 85:67. Radanov pravi faul posle neuspelog alej-upa svoje ekipe i Katić koristi jedno bacanje. Potom penali i za Bošnjaka - 85:70.

37' -
Žganec završava meč posle faula na Cirbesu - 85:62. Stipanović je sada "petica" i pogodio je za 85:64.

36' - Trojka Perperoglua
posle tajm-auta Tomića. Na terenu je posle isključenja Berona bilo i nekoliko koškanja - 81:62. Krade Kobs loptu Čoviću, pravi faul, pa dobija i on tehničku zbog protesta - 83:62

35' -
Stipanović se gura sa Lazićem i dobija faul i slobodna bacanja jer je Zvezda posle dva minuta već izašla iz bonusa - 78:59. Beron potom pravi faul, a onda u sledećem napadu dobija tehničku grešku i završava meč zbog pet ličnih grešaka. Poslednje dve je napravio jeftino za pola minuta.

34' -
Zvezda spušta loptu i ne srlja u napadima, Kobsu se žuri i gubi loptu.

33' -
Sada Čović fauliran na šutu za tri i pogodio je sva tri bacanja - 75:58. Bel ne uspeva da pogodi i treću, Ramljak pravi faul posle čega Zvezda odigrava najlepši napad na utakmici. Čović do Lazića, Lazić finta šuta pa pas do Perperoglua, ovaj fintira, naskače i vraća u sredinu Čoviću koji se podiže na šut i daje trojku. Kao iz udžbenika - 78:58.

32' - Nova trojka Bela! 72:58,
Milan Tomić traži tajm-aut.

31' -
Opet Bel i opet trojka. On i Pulen imaju po tri i Perković još jednu u čitavom timu Cedevite - 72:55 za Zvezdu.

III četvrtina

30' - Jaka odbrana Zvezde je odgovor na nešto statičniji napad, pa Cedevita ne uspeva da se dodatno približi. Uz to, Bel je napravio faul nad Perperogluom pa je ovaj vratio +20 sa slobodnih bacanja - 72:52.

29' -
Pulen dobar s poludistance, Perperoglu pogađa horog, ali Cedevita u ovim trenucima deluje kao da igra sa više rešenosti u napadu - 71:52.

28' -
Bel smanjuje pogotkom za dva - 69:49.

27' - TREĆA! Opet Dobrić i nova najveća prednost Zvezde 69:47.

26' - Nova trojka Dobrića
(66:45), Reglend faulira Kobsa koji pogađa penale - 66:47.

25' - Trojka Dobrića za +20! Zvezda vodi 63:43.
Kobs precizan (63:45).

24' -
Novi prodor Reglenda koga u ovim trenucima ne mogu da zaustave igrači Cedevite, ali i Zagrepčani lakše pronalaze put do obruča Zvezde (60:41). Pogađa i Kobs s poludistance (60:43)

23' -
Sjajan napad za Cirbesa, lepo kretanje lopte oko linije 6,75 (56:38). Trojka Pulena, a onda ofanzivni skok i poeni Cirbesa (58:51)

22' -
Odbrana Zvezde, kontra Fajea i faul Kuka - 54:36.

21' - Stipanović lagano pogađa na obruču, posle dodavanja Kobsa (50:36), Reglend elegantno ide na prodor (52:36).

II četvrtina

20' - Žganec izbija loptu Beronu, Kuk je kupi i ide u kontru gde je zaustavljen prekršajem (45:31), da bi na isti način u prodoru bio zaustavljen i Branko Lazić (47:31). Trojka Reglenda posle izgrađene akcije i dodavanja Perperoglua, a onda trojka Perkovića preko ruke u situaciji kada je jedva video koš. Ovim dvema trojkama je završeno prvo poluvreme - 50:34.

19' -
Dobra kombinacija, Žganec ostaje sam i ispada mu lopta, posle čega Perković promašuje trojku. Zvezda ne koristi sledeći napad i to Pulen kažnjava drugom vezanom trojkom u tranziciji - 45:30.

18' - Nova trojka Berona (45:24),
ovog puta Pulen uzvraća trojkom - 45:27. Zvezda kontroliše skok pa Cirbes ide posle ofanzivnog skoka i faula na liniju bacanja i ne pogađa nijedno.

17' - Bel pogađa za tri, Beron vraća - 42:24.

16' -
Stipanović kroz sredinu ide do koša - 35:21. Simanić fauliran, koristi jedno bacanje, a potom pogađa trojku iz ćoška i raste prednost beogradskog tima - 39:21.

15' - Trojka Čovića!
Naskočio je sa iste, desne strane odakle je i u prethodnom napadu pogodio poludistancu. Ovog puta trojka, njegova serija 5:0 i najveća prednost Zvezde 35:19.

14' -
Lepa zadnja promena Čovića koji skače i šutira sa pet metara i pogađa (30:17). Cedevita se posle nekoliko promašaja Pulena okrenula Kobsu koji ne greši u reketu - 30:19 za Zvezdu.

13' -
Čović pronalazi Dobrića koji utrčava uz čeonu liniju, a Zvezda povećava razliku na 28:17. Pulen se vratio u igru i odmah promašio. Isto je učinio i Perperoglu u sledećem napadu Zvezde.

12' - Perperoglu se snašao u reketu (26:17), posle čega je Dobrić promašio trojku, a Čović je napravio faul.

11' - Trojka Cedevite odmah u prvom napadu, Džordan Bel pogađa za 24:17.

I četvrtina

10' - Fantastična rampa Odža koji je sačekao Katića! Kontra Zvezde koju Dobrić završava polaganjem za 20:11. Odžo zakucava, ali se ne vraća brzo u odbranu pa Zvezda ima 22:14 na kraju prve deonice.

9' -
Ostaje Pulen na Majklu Odžu u reketu, Žganec je prišao na udvajanje, a Odžo dobio faul i dva penala od kojih je pogodio jedan - 16:9. Po pogodak Žganeca i Perperoglua - 18:11.

8' -
Pulen uz faul! Još jednom Cedevita ima igru 2+1, 15:9.

7' -
Loš faul Berona, Bel u kontri daje koš uz faul - 13:6 za Zvezdu. Maestralan pas Reglenda kroz odbranu za Cirbesa, 15:6.

6' -
Išunjala se lopta iz koša posle polaganja Reglenda, Kobs je u sledećem napadu pogodio tek vrh table pa Cedevita nastavlja sa promašajima.

5' -
Kobs ne odgovara trojkom, Cirbes pogađa sa poludistance i Zvezda posle četiri i po minuta vodi devet poena - 12:3. Cirbes to povećava sa linije penala 13:3.

4' -
Lep dribling Reglenda, prolazi i otvara prostor da Lazić primi loptu na trojci - kapiten crveno-belih ne greši i domaćin vodi 7:2. Nova trojka Zvezde, ovog puta Reglend - 10:3.

3' -
Blokada Maika Cirbesa, uzvraća Bel bananom koju udara Beronu, posle čega Bel u kontri daje koš za 4:2.

2' -
Kuk faulira Lazića na šutu, pa kapien Zvezde prve poene na meču ubacuje sa linije bacanja - 2:0. Faje prikucava "putbek" i Zvezda vodi 4:0.

1' -
Krade Branko Lazić loptu, ali je i gubi. Kuk promašuje trojku, a Cirbes iz pik end rola sa Beronom promašuje zicer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

176 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve