Nova vest
Košarka

Četvrtak, 01.11.2018.

22:59

Tomić za istoriju, Pešićeva Barsa prejaka za Makabi

Košarkaši Barselone pobedili su Makabi u meču petog kola Evrolige sa 74:58.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Tomić za istoriju, Pešićeva Barsa prejaka za Makabi
EPA-EFE/ANDREU DALMAU

U meču u kom je hrvatski centar Ante Tomić postao lider Evrolige po broju pogođenih "dvojki" sa 950, Barsa je trećoj četvrtini demolirala Makabi. Tomić je prestigao Majka Batista koji je imao jedan pogođen šut manje unutar linije trojke.

Najefikasniji u Barseloni protiv sastava iz Tel Aviva je bio Viktor Klaver sa 14, Kajl Kjurik je imao poen manje, a Tomić 12 poena uz osam skokova.

U Makabiju je Skoti Vilbekin ubacio samo dva poena, a bolji od ostalih su bili Džoni O'Brajan sa 10 i Anđelo Kalojaro sa 11 poena. Makabi je u prvoj četvrtini bio u egalu sve do dva i po minuta pred kraj kada je Kevin Serafan pogodio za 13:11.

Gosti iz Tel Aviva preokreću trojkama Džonija O'Brajanta u drugoj četvrtini na 27:25 posle čega se igralo poen za poen do poluvremena (34:33 za Barselonu).

Barselona je treću četvrtinu odigrala daleko bolje od rivala i sa 25:7 u toj deonici ostavila male šanse da se Makabi vrati. Tim Svetislava Pešića je do kraja samo održavao veliku prednost na dvadesetak razlike do kraja samo rutinski priveo meč kraju.

Barselona je ovom pobedom istisnula Olimpijakos sa šestog mesta, pa je sada ona šesta sa skorom 3-2. Makabi je tek na 13. mestu sa skorom 1-4.

Ovaj meč je prošao i u znaku ceremonije jer je i Huan Karlos Navaro u Palau Blaugrani na poklon od Đordija Bertomeua dobio i svoju prvu listu strelaca, sa evroligaške utakmice koju je igrao pre punih 18 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve