Nova vest
Košarka

Četvrtak, 01.11.2018.

21:00

Gudurić dobio šansu i srušio Radonjićev Bajern

Košarkaši Fenerbahčea pobedili su u Istanbulu Bajern Minhen sa 88:84 (28:26, 23:22, 14:17, 23:19) u petom kolu Evrolige.

Izvor: B92

Autor:B92

Gudurić dobio šansu i srušio Radonjićev Bajern
Starsportphoto

Možda i odlučujuće poene u ovom susretu postigao je srpski košarkaš Marko Gudurić.

U neizvesnoj utakmici Fenerbahče je u poslednjih minut i po ušao sa pola koša prednosti (81:80), ali je u tim trenucima Gudurić pogodio za tri poena i time praktično rešio utakmicu.

Bajern je preko Vladimira Lučića usepvao da smanji zaostatak, ali ipak prva Turske je poenima s linije za slobodnja bacanja rešio pitanje pobednika.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Luiđi Datome sa 19 poena, Jan Veseli postigao je 16, dok je Nikola Kalinić dodao 11, a jedan manje ubacio je Gudurić.

S druge strane Bajern je predvodio Devin Buker sa 15 poena, dok je Lučić dodao 13 poena, a Stefan Jović ubacio je 12.

Fenerbahče sada ima četiri pobede iz pet utakmica, dok Bajern ima dva trijumfa i tri poraza.

Baskonija je na svom terenu protiv Darušafake zabeležila drugi trijumf u elitnom takmičenju - 82:56. Tim iz Baskije je do ključne prednosti došao u finišu prvog poluvremena i u trećem periodu.

U domaćoj ekipi desetorica igrača su se upisala u listu strelaca, a najbolji su bili Tornike Šengelija sa 13, Darun Hilard sa 12 i Vinsen Porie sa 10 poena i 10 skokova. Ajdin Penava za 3 minuta nije postigao koš.

Kod gostiju, koji su ostali na jednom trijumfu, po 12 poena su postigli Oguz Savaš i Majkl Erik.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve