Nova vest
Košarka

Utorak, 23.10.2018.

21:27

Gagić: Nije lako, ali Partizan se izdizao i iz težih situacija

Košarkaši Partizana pretrpeli su treći poraz u Evrokupu. Ovog puta, od njih je bio bolji Asvel koji je u "Pioniru" slavio sa 89:78.

Izvor: B92

Autor:B92

Gagić: Nije lako, ali Partizan se izdizao i iz težih situacija
Foto: Starsport

Crno-beli nisu uspeli da nametnu svoj ritam igre, Francusi su konstantno od početka meča bili u prednosti, a najveća razlika iznosila je 16 poena.

Đorđe Gagić je u timu Partizana postigao deset poena, uz šest skokova i četiri asistencije, ali on smatra da je ceo tim igrao nešto slabije, posebno u odbrani.

"Prvo poluvreme smo odigrali premekano, imali smo dosta koš-faulova i to u nekim momentima kada se lomila utakmica. Jednostavno, nismo bili fokusirani, kao da nismo bili u utakmici sto odsto. Imamo u petak utakmicu u Areni protiv Zadra, taj meč nam je jako bitan. Moramo što pre da rešavamo probleme koje smo imali na piku i u momentima kad se meč lomio, kao i da igramo čvršće od početka i da nekako ostavimo iza sebe ovaj težak period ", kaže Gagić.

On je dodao da svaka serija, pa i ova neprijatna od četiri uzastopna poraza u svim takmičenjima, ima kraj i nada se da će on doći već u sledećoj utakmici.

"Nije lako, ali Partizan se dizao i iz težih situacija, tako da ne mislim da je to nemoguće. Naravno da četiri poraza za redom ne utiču dobro na samopouzdanje, ali kad igrate u Partizanu svaka utakmica je motiv i u Evrokupu i u ABA ligi. Sve ekipe su posebno motivisane protiv nas i moramo da budemo toga svesni. Tako će biti i sa Zadrom, tako je bilo i sa Krkom i Mornarom, njima je pobeda nad nama veliki trofej. Moramo da pokažemo zube i da odgovorimo", poručio je centar Partizana.

Markus Pejdžje postigao 11 poena. I on deli utisak kolege da je bila slabo, posebno u odbrani.

"Dozvolili smo im isuviše lakih poena, napadali suu nas iz pikenrola, mučili smo se u odbrani. Ni u napadu nije išlo glatko i kako je trebalo da bude. Povremeno je to izgledalo dobro, ali nismo imali snage da odigramo efikasnije", kaže Pejdž.

U timu ponovo nije bilo Radeta Zagorca, ali dobra vest je dolazak Stefana Jankovića i Antonija Brauna.

"U nezgodnoj smo seriji, izgubili smo nekoliko utakmica uzastopno, ali i dalje se nadamo. Kada se Braun i Janković uključe u punom kapacitetu mislim da ćemo onda biti jaki. Ne bih da neigranje pojedinih igrača da bude alibi za večerašnji poraz. Nismo bili dobri u odbrani, ali vratićemo se na parket u petak i nadam se okrenuti stvari u našu korist", dodao je Amerikanac.

Posle četiri kola u Evrokupu, crno-beli imaju svega pobedu.

"Da, teško je. Igrali smo dobro u Valensiji, ali nismo dobro završili meč. Ovakvi porazi mogu da budu nezgodni i da vam se vrate kao bumerang na kraju, ali nema odustajanja. Ako vežemo nekoliko mečeva kao pobednici, bićemo opet u konkurenciji za vrh. Ne smete oboriti glavu, ova liga je veoma teška. Dolazi nam Zadar, posle četiri poraza, to će svakako biti veliki meč. Ovo je naša šansa da se vratimo u igru i da krenemo ka vrhu. Znam da ćemo imati veliku podršku sa tribina, nadam se da ćemo se navijačima odužiti pobedom", zaključio je košarkaš Partizana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve