Nova vest
Košarka

Nedelja, 21.10.2018.

19:15

Cibona bolja od Cedevite, trijumf Mornara u Zadru

Košarkaši Cibone ostvarili su prvu pobedu ove sezone u ABA ligi pošto su kao domaćini pobedili Cedevitu sa 78:75, dok je Mornar bio bolji od Zadra, 93:83.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Cibona bolja od Cedevite, trijumf Mornara u Zadru
Foto: Aba liga

U zagrebačkom derbiju, Cibona je boljom igrom u poslednje dve četvrtine slomila otpor gostiju, koji su u poslednju deonicu ušli sa četiri poena prednosti (55:59).

Na kraju Cibona je u vođstvo prešla tek u poslednjih pet minuta, kada su poveli 67:66, da bi na kraju završili susret sa tri poena razlike, 78:75 (14:21, 22:21, 19:15, 23:18).

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Igor Marić sa 22 poena uz četiri skoka, dok je Australijanac Dominik Gilbert imao dabl-dabl učinak od 10 poena i isto toliko skokova.

U timu Cedevite, Džejms Bel je zabeležio 17 poena uz tri skoka i asistenciju dok su po deset poena postigli Eldžin Kuk i Ivan Ramljak.

Korarkaši Moranara su do druge uzastopne pobede u ovoj sezoni ABA lige stigli pobedom nad Zadrom u gostima, 93:83.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Antabija Voler sa 19 poena, uz tri asistencije, ali čak petorica košarkaša ekipe iz Bara imalo je dvocifren učinak.

Nikola Rebić je zabeležio 16 poena uz pest skokova i četiri asistencije, dok ništa slabiji nije bio ni Uroš Luković sa dabl-dabl učinkom od 12 poena i 12 skokova.

Nemanja Vranješ je susret završio sa 14 poena uz četiri skoka, dok je Amerikanac Bronson kenig postigao 12 poena i tome dodao još tri asistencije.

U timu Zadra, najbolji je bio Malkolm Grant sa 22 poena, tri skoka i četiti asistencije, Mario Litl je postigao 18, a Luka Božić 19 poena uz sedam skokova i tri asistencije.

Dok tim iz Bara ima polovinačn učinak u prva četiri kola, Zadrani još nisu osetili slast pobede.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve