Nova vest
Košarka

Petak, 19.10.2018.

19:13

"Nepobediva" Mega savladala Olimpiju uprkos katastrofalnom šutu

Košarkaši Mega Bemaksa pobedili su ljubljansku Olimpiju na svom terenu u prvom meču četvrtog kola ABA lige rezultatom 81:77.

Izvor: LN

Autor: LN

Foto: ABA liga/Mega Bemax/Ivica Veselinov

Meč je završen rezultatom 74:74, te se otišlo u produžetke, a Mega je ipak uspela da nadigra Olimpiju u dodatnih pet minuta.

Uprkos jako lošem procentu šuta (33%), pogotovo za tri (7/33), izabranici Dejana Milojevića su nekako uspeli da dođu do pobede.

Megu je "izvadio" ofanzivni skok, kojeg su se dočepali čak 25 puta, ali i nespretnost gostiju, koji su meč završili sa čak 25 izgubljenih lopti, naspram Meginih 13. Domaćin je ujedno i deset puta ukrao loptu rivalu, naspram sedam ukradenih Slovenaca.

Mega je bolje otvorila meč i držala sve pod kontrolom, ali je Olimpija sredinom druge četvrtine napravila seriju 24:10 i otišla na pauzu sa devet poena prednosti.

Predost ekipe iz Ljubljane je rasla u trećem kvartalu i iznosila je čak 13 poena u nekim trenucima, ali je Mega uspela da se presabere i da odličnim startom poslednje četvrtine dođe i do prednosti u poslednjim trenucima.

U poslednji minut meča ušlo se u velikom egalu, Olimpija je uspela da dođe do izjednačenja, ali je neporaženi srpski predstavnik promašio nekoliko otvorenih šuteva za pobedu.

U produžetku nije bilo mnogo drame, a najbitniju trojku na utakmici postigao je talentovani Nikola Mišković i omogućio svojoj ekipi da privede meč kraju i zabeleži i četvrtu pobedu u ABA ligi, u isto toliko mečeva.

Najefikasniji kod pobednika bio je Nikola Mišković sa 18 poena i šest skokova, dok je poen manje ubacio gruzijski centar Goga Bitadze. Po 11 poena imali su Adam Mokoka i Stefan Fundić, a srpski centar je imao i dabl-dabl sa 11 skokova (deset ofanzivnih).

Bolji od ostalih u Olimpiji bio je Miha Lapornik sa 19 poena, 15 je imao Blaž Mesiček, a poen manje 18-godišnji Ukrajinac Isuf Vladlen Sanon.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve