Nova vest
Košarka

Utorak, 16.10.2018.

23:20

Gran Kanarija posle drame šokirala Barselonu

Košarkaši Gran Kanarije pobedili su Barselonu na domaćem terenu rezultatom 87:86 u okviru drugog kola Evrolige.

Izvor: LN

Autor: LN

Gran Kanarija posle drame šokirala Barselonu
EPA-EFE/Elvira Urquijo A.

Gran Kanarija je, mimo očekivanja, ostvarila prvu pobedu u Evroligi protiv favorizovane Barselone i nanela im težak poraz.

Barsa je vodila tokom maltene celog meča i konstantno kroz četvrtu deonicu, ali je domaćin uspeo da dođe do prve prednosti u tom delu tek pri kraju i nekako zabeleži trijumf.

Tim Svetislava "Karija" Pešića je vodio sa 5-7 razlike i nije izgledalo kao da Granka ima dovoljno "goriva" da pobedi, ali je svima dokazala suprotno.

Novopečeni evroligaš je došao do prednosti na minut do kraja, a onda je usledila brutalna rampa Kima Tilija nad Krisom Singltonom. Nažalost, sudije su taj potez okarakterisale kao faul, a onda je usledila tehnička greška iznerviranom Tiliju.

Singlton je bio polovičan, a posle dobre odbrane ostalo je još samo deset sekundi za ekipu sa Kanarskih ostrva i zaostatak od jednog poena. Odgovornost je preuzeo Klevin Hena, koji je iznudio dva slobodna bacanja.

Oba puta je bio precizan 30-godišnji Amerikanac i doneo prednost svojoj ekipi, a Kevin Pengos nije bio precizan u poslednjem napadu svoje ekipe.

Gran Kanarija je ostvarila prvu pobedu u Evroligi u svojoj istoriji, a Barselona je zabeležila drugi potez u isto toliko mečeva u najelitnijem klupskom takmičenju Evrope.

Domaće je do pobede vodio bivši as Monaka Kristofer Evans sa 19 poena, 14 je dodao meč-viner Hena, dok su po 13 imali Di-Džej Storberi i Kim Tili.

U dresovima Barse istakao se Kajl Kjurik sa 24 poena, 18 je imao Ante Tomić, a Pengos je bio jedini preostali dvocifren sa 11 poena.

Granka svoj sledeći meč igra za dva u OAKA areni protiv Panatinaikosa, dok se "blaugrana" u istom terminu sastaje sa Bajernom u Španiji.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve