Nova vest
Košarka

Utorak, 16.10.2018.

22:19

Lučić spasao Bavarce – Bajern srušio PAO za prvu pobedu u EL

Košarkaši Bajerna uspeli su da zabeleže prvu pobedu u Evroligi pobedivši Panatinaikos na domaćem terenu rezultatom 80:79.

Izvor: LN

Autor: LN

Lučić spasao Bavarce – Bajern srušio PAO za prvu pobedu u EL
Photo by Sebastian Widmann/Bongarts/Getty Images

Bajern je, posle debakla na domaćem terenu protiv Efesa, uspeo da pobedi skupocenu Grčku ekipu i zabeleži veoma važan trijumf.

Tim Dejana Radonjića je stekao prednost krajem treće deonice i čuvao je do kraja meča i, uz manju dramu, privede duel kraju.

PAO je vodio tokom većine prvog poluvremena, kada je broj poena bio veći, ali kada se on u drugom delu igre smanjio Bajern je preuzeo inicijativu i pobedio.

Grci su tokom poslednjeg minuta utakmice konstantno gubili sa tri razlike, pa su faulovima pokušavali da dođu do eventualnog produžetka. Na tri sekunde do kraja Devin Buker je promašio oba bacanja i Panatinaikos je imao šansu da dođe do pobede, ali je Vladimir Lučić uspeo da ukrade loptu i obezbedi trijumf svojoj ekipi.

Najefikasniji kod Bavaraca bio je Nihad Đedović sa 19 poena. 12 je dodao Danilo Bartel, a poen manje je imao Devin Buker.

Što se srpskih košarkaša tiče Vladimir Lučić je imao 11 poena i pet skokova, Stefan Jović četiri poena i pet asistencija, dok je Nemanja Dangubić ostao bez učinka za tri minuta na parketu.

Kod gostiju istakao se Kit Lengford sa 18 poena, deset je imao Konstatinos Mitoglu, dok niko više nije bio dvocifren.

Tim iz Minhena u narednoj rundi gostuje Barseloni, dok grčki predstavnik dočekuje Gran Kanariju. Oba meča na programu su 18. oktobra.

CSKA iz Moskve je, uz dosta muke, nekako uspeo da izađe na kraj sa Makabijem i u Tel Avivu slavi rezultatom 89:86.

Moskovljani su gubili na kraju trećeg kvartala, ali su dobrom igrom u završnici uspeli da odole napadima renovinarog Makabija i zabeleže svoj drugi trijumf.

U timu Dimitrisa Itudisa bolji od ostalih je bio Nando De Kolo sa 27 poena i indeksom 32. Kajl Hajns je pribeležio 14 poena, jedan manje imao je Kori Higins, a dabl-dabl od 11 poena i deset skokova Vil Klajburn.

Pridošlica iz Banvita u domaćem sastavu Anđelo Kalojaro istakao se sa 21 poenom (7/8 iz igre), a po 15 poena imali su Majkl Rol i bivši NBA as Tarik Blek. Skoti Vilbekin je meč završio sa "samo" deset poena.

Makabi u četvrtak gostuje Budućnosti, dok CSKA istog dana dočekuje Darušafaku.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve