Nova vest
Košarka

Petak, 12.10.2018.

22:10

Džikić: Nismo iskoristili šanse, nemamo kvalitet...

Trener košarkaša Budućnosti Aleksandar Džikić rekao je da njegova ekipa nema kvalitet da igra bez koncepta u napadu, ali da je imala svoje šanse.

Izvor: LN

Autor: LN

Džikić: Nismo iskoristili šanse, nemamo kvalitet...
Foto: Starsport

Košarkaši Budućnosti poraženi su na startu Evrolige rezultatom 82:71 od Armanija iz Milana u svojoj dvorani "Morači".

"Čestitam ekipi iz Milana, pobedili su nas. Oni su odličan tim kojem date malo šanse i oni je odmah zgreabe. Nekoliko puta smo se vraćali, bili smo blizu, ali smo promašivali neke šuteve ili donosili neke loše odluke posle kojih su nas kažnjavali. Odigrali smo deo meča dobro, nastavićemo da radimo i bićemo bolji", izjavio je Džikić.

Džikić zna šta je bio problem u igri svoje ekipe i ističe da je njegova ekipa mogla do preokreta, ali je promašivala bitne šuteve.

"Nismo iskoristili šanse koje smo imali. Imali smo deset ofanzivnih skokova više, a nismo to uspeli da materijalizujemo. Promašili smo dosta otvorenih šuteva i to u situacijama kada smo mogli da uhvatimo potpuni priključaj pa i preokret".

Budućnsot je napadački izgledala dosta neorganizovano, posebno u poslednjim, najbitnijim trenucima meča, a tu mora doći do velikih promena.

"Imali su neku reakciju. Radimo dobro i stvarno nemam zamerki na taj deo. Imam zamerke na organizaciju jednog dela igre u napadu. Nemamo kvalitet da igramo bez koncepta, odnosno nemamo kvalitet za slobdonu igru koja je igra za vrhunske timove. Mi to ne možemo. Moramo da znamo kako igramo u napadu, koga gađamo, šta radimo, u prvih šest, poslednjih šest sekundi…", dodao je Džikić.

Srpski stručnjak istiće da je njegovoj ekipi potrebno vreme.

"Treba vremena da prođe, da odigramo utakmice, pa da ukapiraju šta i kako. Potrebno je da napravimo hijerarhiju poslednjih šuteva. Ne može to svako radi, nego mora da se znaju opcije, prva, druga i treća. Nema sledećih… Napad nije segment košarke s takozvnim ravnopravnim mogućnostima igrača. Odbrana na ovim nivou ne mođe da bude postavljena tako da je neki igrači ne igraju", jasan je bio trener Budućnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve