Nova vest
Košarka

Petak, 12.10.2018.

21:53

Kalinić odličan, Gudurić solidan – Gran Kanarija deklasirana

Košarkaši Fenerbahčea pobedili su sa 97:72 (22:10, 27:25, 26:23, 22:14) goste iz Gran Kanarije u prvom kolu Evrolige.

Izvor: LN

Autor: LN

Kalinić odličan, Gudurić solidan – Gran Kanarija deklasirana
Foto: Starsport

Fenerbahče, aktuelni vicešampion Evrope, bio je ubedljiv na startu nove sezone i pokazao da i dalje ima kvalitet da rutinski rešava mečeve protiv manje kvalitetnih rivala.

Gran Kanarija izgledala je pogubljeno tokom celog meča i nije mogla da pruži nikakav otpor nekadašnjem prvaku Evrolige.

Fener je dvocifrenu prednost stekao već posle početnog kvartala i održavao je do samog kraja, ne spuštajući se ispod deset razlike, a ubedljivom poslednjom četvrtinom došao je i do još ubedljivije prednosti.

Jedina pozitivna stvar za Granku na meču bila je ta da je Albert Oliver postao najstariji igrač koji je postigao koš u Evroligi, a to je učinio sa 40 godina četiri meseca i osam dana.

Nikola Kalinić meč je završio sa 16 poena, ali nije bio igrač utakmice jer ga je zasenio Jan Veseli sa 19 poena i 11 skokova. Po 12 poena imali su Luiđi Datome i Žofri Lovernj, dok je Gudurić dodao osam.

Kod gostiju 13 poena imao je Kristofer Evans, a jedan manje Anžejs Pasečniks. Niko drugi nije bio dvocifren.

Fenerbahče 17. oktobra dočekuje Himki, dok se na Kanarskim ostrvima igra šapanski derbi između Gran Kanarije i Barselone dan ranije.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve