Nova vest
Košarka

Petak, 12.10.2018.

12:35

Džikić pred Evroligu: Treba nam čista, bezuslovna energija

Košarkaši Budućnosti od 18.45 časova protiv milanskog Armanija počinju sa nadmetanjima u Evroligi, nakon punih 15 godina.

Izvor: B92, vijesti.me

Autor:B92, vijesti.me

Džikić pred Evroligu: Treba nam čista, bezuslovna energija
Starsportphoto

Priliku da vodi Budućnost kroz takmičenje najboljih evropskih klubova, zaslužio je Aleksandar Džikić, koji je podgoričkom klubu donio prvu titulu u ABA ligi.

U Evroligi ga, naravno, čeka potpuno drugačija priča, koja će biti dodatno otežana imperativom dobrog rezultata u novom ciklusu takmičenja klubova sa prostora bivše Jugoslavije.

"Zaista je teško govoriti o tome čime bih bio zadovoljan, niti ja volim tu nekakvu matematiku, da sjednem i štikliram tipa ‘ovde sam u plusu, ovde u minusu’. To me ne interesuje jer znam da smo prošle godine dobili neke mečeve gde smo bili otpisani. Imamo težak raspored već od starta, ali treba biti strpljiv, davati ljudima energiju i kad ne ide. Ako ćemo dobijati podršku samo kada pobeđujemo, onda nam takva podrška i nije potrebna. Nama treba čista, bezuslovna energija, samo takva nam može pomoći", ističe Džikić za "Vijesti".

Za podgorički klub poseban problem mogao bi da bude ritam utakmica, na koji jednostavno nisu navikli.

"Od igrača se očekuje da danas budu na maksimumu, a da za dva dana ponovo budu na istom nivou, što nije realno. Samo nekoliko naših igrača imaju iskustvo igranja u Evroligi i moramo mnogo da radimo, a vremena nemamo", dodao je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve