Nova vest
Košarka

Četvrtak, 11.10.2018.

23:45

Težak poraz Bajerna, dobre partije Jovića i Lučića

Košarkaši Bajerna iz Minhena poraženi su u prvom kolu Evrolige od Anadolu Efesa sa 90:71.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Težak poraz Bajerna, dobre partije Jovića i Lučića
EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS

Najbolji pojedinci su nemačkom timu bili su Nihad Đedović sa 17, Stefan Jović sa 15 i Vladimir Lučić sa 11 poena, ali to nije bilo dovoljno da se odupru turskom sastavu.

Jović je pored 15 poena imao i pet asistencija, ali je pogodio samo jednu od šest trojki na meču. U Efesu je Brok Motum imao 14, Šejn Larkin 13, Džejms Anderson 12, te Moerman i Plajs po 11 poena.

Za Efes je igrao i Vasilije Micić koji za 19 minuta imao tri poena i pet asistencija. Tim Dejana Radonjića se držao u igri petnaestak minuta, imao posle trojke Koponena i +6 na 24:18 i nakon toga su gosti preuzeli stvari u svoje ruke.

Jedina tri poena na meču, Micić je dao odmah posle Koponena, pa je asistirao Plajsu i Efes je potom izjednačio trojkom Douša Balbaja na 26:26.

Turci su zaigrali bolje, pravili mini-serije i do poluvremena stigli da ispuste dvocifrenu prednost i na odmor odu sa 44:37. Trojkom Moermana vraćaju tu prednost već na početku treće četvrtine i od tog trenutka su je povećavali sve do +24.

Do kraja meča su samo održavali prednost, pa su u novoj sezoni upisali pobedu, a Bajern prvi poraz u Evroligi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve