Nova vest
Košarka

Četvrtak, 11.10.2018.

21:18

CSKA "preslišao" Pešićevu Barselonu na startu Evrolige

Košarkaši CSKA pobedili su Barselonu na startu nove sezone Evrolige sa 95:75.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

CSKA
EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

Prošlosezonski polufinalista najjačeg evropskog takmičenja odigrao je rutinski meč protiv tima koji sa klupe vodi Svetislav Pešić.

Najefikasniji je kod pobednika bio Kori Higins sa 18 poena, a Nando De kolo je imao poen manje. U timu Barselone je Kajl Kjurik imao 15 poena, a Jaka Blažič 11.

CSKA je bolje ušao u meč i to je počelo da se pokazuje posle pet minuta i trojke Andreja Voronceviča za 9:7. Singlton je nakratko uspeo da vrati prednost gostujućem timu Barselone na 13:12, ali je od tog trenutka CSKA počeo da postepeno stvara razliku.

Nijedna od ekipa nije ulazila u previše velike serije, ali će se ona koju je započeo Kajl Hajns ukradenom loptom i Higins poenima na startu druge četvrtine ispostaviti teškom za stizanje.

CSKA je napravio 10:0 i do poluvremena imao i više od 20 poena prednosti da bi se na pauzu otišlo sa 51:29.

Jedini pokušaj da se Barselona koliko toliko vrati u igru usledio je u nastavku zahvaljujući Blažiču i Ertelu, ali je CSKA već otišao predaleko i do kraja rutinski sačuvao prednost za prvu pobedu u novoj evropskoj sezoni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve