Nova vest
Košarka

Sreda, 10.10.2018.

13:25

Gagić: Nema slavlja, Partizan je to

Košarkaš Partizana Đorđe Gagić kaže da pobeda protiv Zenita mnogo znači njegovoj ekipi, ali je istakao da su crno-beli i pored pobede napravili mnogo grešaka.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Gagić: Nema slavlja, Partizan je to
Foto: Starsport

"Ova pobeda mnogo znači za nas kao ekipu, i za našu publiku koja dolazi da nas bodri, hvala im na tome, dali su nam energiju, snagu, motiv...", rekao je Gagić.

Košarkaši Partizana upisali su sinoć prvu pobedu u Evrokupu, pošto su u Beogradu slavili protiv ruskog Zenita sa 89:82.

"Imali smo oscilacija u igri, imali smo milion grešaka, ali je najbitnije da smo iz svega izašli kao pobednici, da smo prebrodili sve te oscilacije i teške momente na terenu... Nismo sjajno igrali, ali smo pokazali energiju i zajedništvo i izneli ovu utakmicu do kraja kao pobednici".

Gagić je u neizvesnoj završnici meča postigao vrlo važne poene za Partizan.

"Dok smo stigli do tog koša, borili smo se i radili kao tim i to je nekako došlo iz tog zajedništva i borbe. Iz te želje i borbe uvek dobijemo nagradu".

Na konstataciju novinara da uvek deluje euforično posle ovakvih pobeda, Gagić je naveo da mu mnogo znači kada Partizan dobije ekipu koja je "četiri-pet puta skuplja i iskusnija".

"Naravno da mi to znači, kao i svim momcima ovde. Drago mi je što u ovakvim momentima pokazujemo da rastemo kao tim, da smo prava ekipa".

Partizan sada čekaju tri gostovanja - dva u ABA ligi, Mornaru i Krki, kao i gostovanje Valensiji u Evrokupu.

"Čeka nas nezgodan protivnik u Baru, ne smemo da se opustimo nijednog sekunda. To će biti nezgodan teren, videli ste prošle sezone kako su igrali, a ništa se tu drastično nije promenilo. Moramo da se spremimo za njih, da ih shvatimo ozbiljno. Nema slavlja, ovo se podrazumeva. Partizan je to. Ipak mi nosimo to ime i drago mi je što ljudima vraćamo pobedama i borbom, što izgledamo kao one moje prve godine kad sam došao, kad su tu bili Bogdan (Bogdanović) i cela ta mlada ekipa".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve