Nova vest
Košarka

Utorak, 09.10.2018.

23:00

Karasjov: Umorili smo se i podlegli pritisku s tribina

Trener Zenita Vasili Karsjov rekao jeda je njegova ekipa igrala dobro skoro celu utakmicu, ali da ju je stigao umor i da je podlegla pritisku s tribina.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Karasjov: Umorili smo se i podlegli pritisku s tribina
StarSport

Zenit je poražen u drugom kolu grupe C Evrokupa od Partizana 89:82, iako je bio favorit za pobedu.

Zenitu su falili Brendon Dženings i Sergej Karasjov u prvom timu.

"Pre svega, došli smo ovde u teškoj situaciji, bez trojice bitnih igrača, tako da smo bili oslabljeni. Dobro smo igrali 35 minuta, ali smo se umorili. Počeli smo da pravimo 'lude' greške. Koncentracija je počela da popušta", rekao je Karasjov novinarima posle utakmice.

Zenit je vodio posle prvih 20 minuta 46:39, kada god je Partizan prilazio, igrači ruske ekipe su imali spreman odgovor, ali je u trećoj četvrtini Rade Zagorac pokrenuo i saigrače poenima i ukradenim loptama, ali i tribine.

"Osećamo atmosferu, znam koliko pomaže domaćoj ekipi. Možda jeste atmosfera uticala na greške. Veliki je pritisak kada je neizvesna završnica i to utiče na igrače", kazao je Karasjov.

Upitan kakve su ambicije njegove ekipe, on je kazao da je cilj Zenita da se plasira u Evroligu.

"Naš cilj je da dodjemo do Evrolige, da li kroz Evrokup ili VTB ligu. Možda čak sada izgleda lakše to kroz Evrokup", kazao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve