Nova vest
Košarka

Utorak, 09.10.2018.

22:03

Čanak: Nismo igrali protiv ekipe iz KLS, već sa Zenitom

Trener košarkaša Partizana Nenad Čanak rekao je da njegovoj ekipi mnogo znači večerašnja pobeda protiv Zenita iz Sankt Peterburga.

Izvor: B92

Autor:B92

Čanak: Nismo igrali protiv ekipe iz KLS, već sa Zenitom
Starsportphoto

"Ovo je bila teška i značajna utakmica za nas. Teška i značajna pobeda za moj mladi tim, pre svega kao pokazatelj da možemo da se nosimo s ekipama ovog ranga", rekao je Čanak novinarima posle utakmice.

Košarkaši Partizana pobedili su Zenit u drugom kolu grupe C Evrokupa sa 89:82.

"Igrali smo mnogo mekano igrali u nekim situacijama u prvom poluvremenu i to je rezultiralo sa 46 primljenih poena. U drugom smo napravili rezultat sa odbrambenom petorkom. Uspeli smo da zaustavimo njihovu tranziciju i skok i sveli ih na oko 36 poena. Mislim da smo generalno zaslužili ovu pobedu", rekao je Čanak

On je ocenio da je utakmica sve vreme bila neizvesna, iako su oba tima često igrali u "serijama".

"Nismo igrali s ekipom iz KLS, uz dužno poštovanje, već protiv Zenita. I oni imaju trenera, znaju da igraju, spremaju se za ovakve stvari i vežbaju", rekao je trener Partizana.

Čanak je ponovio da ovakve pobede imaju veliki značaj, ali i da je energetski velika potrošnja.

"Nismo jedini koji igraju dve utakmice nedeljno. Tempiramo i radimo kako bi trebalo da se ne bi osetio zamor tokom sezone, iako ga ima. Oscilacija će biti, ali igrači će uvek biti motivisani i maksimalno spremni u tom momentu, a za šta će to biti dovoljno, to ćemo vidteti", rekao je Čanak.

On je kazao da je ambijent u dvorani bio odličan, kao i da bi voleo da češće bude takav.

Trofejni klub iz Beograda ostvario je prvu pobedu u ovogodišnjem izdanju Evrokupa, a u narednom kolu sastaje se sa Valensijom u Španiji. Meč je na programu u sredu 17. oktobra od 20.45.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve