Nova vest
Košarka

Petak, 14.09.2018.

21:10

SP: Letonija savladala evropskog prvaka, Turska bolja od CG

Košarkaši Letonije savladali su aktuelnog prvaka Evrope Sloveniju sa 85:74 u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kini 2019. godine.

Izvor: LN

Autor: LN

SP: Letonija savladala evropskog prvaka, Turska bolja od CG
Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images

Letonci bili bolji rival tokom celog meča, ali su se stvari malo zakomplikovale pri kraju treće deonice. Ipak, uspeli su da u 4/4 rutinski reše duel.

Ovaj meč odigran je bez NBA zvezda, jer za Letonce nije nastupao Kristaps Porzingis, a za Slovence ni Luka Dončić ni Goran Dragić.

Letonija je bolje počela duel i imala je +4 na poluvremenu. Gosti iz Slovenije su to uspeli da smanje i da u egalu uđu u poslednju čevtrtinu.

Međutim, to je bilo sve što smo videli od Slovenije u ovom duelu, s obzirom da su poslednju deonicu meča izgubili sa 25:14.

Najefikasniji kod pobednika bili su Janis Tima i njegov imenjak Strelnieks sa po 18 poena. Tima je dodao i 12 skokova, dok je Strelnieks imao deset asistencija. Dvocifreni su bili i Aigars Skele i Artis Ate sa po 12 poena.

Slovence je predvodio Luka Rupnik sa 19 poena, dok je Gašpar Vidmar ubacio 12 uz sedam uhvaćenih lopti. Po deset su postigli Entoni Rendolf i Matic Rebec.

Crna Gora poražena je od Turske, sa 79:69. Turska je sada druga u grupi sa skorom 5-2, dok Crna Gora ima tri pobede i četiri poraza.

Čedi Osman je postigao 18, Ersan Iljasova 17, Semih Erden 16, a Furkman Korkmaz 13 poena kod pobednika. U Crnoj Gori istakao se Bojan Dubljević sa 22 poena i devet skokova, dok je deset imao Petar Popović.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve