Nova vest
Košarka

Sreda, 12.09.2018.

17:33

Šarić pred Litvaniju: Nadam se dobroj igri i pobedi

Dario Šarić, košarkaški reprezentativac Hrvatske, rekao je pred duele u kvalifikacijama za Mundobasket da se nada pobedama.

Izvor: PT

Autor: PT

Šarić pred Litvaniju: Nadam se dobroj igri i pobedi
Foto: Getty Images

Hrvatska će se u predstojeća dva duela sastati sa Litvanijom (petak, 20.15) i Poljskom (ponedeljak 21.00).

"Ovde imam drugačiji status u poređenju sa Filadelfijom gde sam treća ili četvrta opcija. U reprezentaciji sam uz Bojana (Bogdanovića) glavni igrač. Nas dvojica moramo da se pobrinemo da svi igrači budu uključeni u igru i to mi odgovara. Nadam se da ću odigrati dobre utakmice i da ćemo pobediti u oba meča", rekao je Šarić za zvaničan sajt FIBA.

"Kockasti" su se izvukli u prvom ciklusu kvalifikacija, pošto su očajno krenuli doživevši poraze od Holandije, Italije i Rumunije. Na kraju su se izvukli pobedama u revanšima, međutim i dalje se nalaze u ne baš sjajnoj poziciji za plasman na Mundobasket.

"Litvaniji možda nedostaju glavni igrači, ali će igrati sa niskim postavama i tu mogu da nam stvore probleme, pogotovo kada mi igramo sa Žižićem i Zupcem. Mogli bi da imamo poteškoća, ali bićemo spremni", rekao je Šarić pred možda i najvažniji meč za Hrvatsku u drugom ciklusu.

Hrvatska se nalazi u grupi J i deli treću poziciju sa Poljskom, Mađarskom i Holandijom. Na prvom mestu je Litvanija sa skorom 6/0, dok je Italija druga sa 4/2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve