Đorđević: Imali smo zdravstvenih problema

Selektor srpskih košarkaša Aleksandar Đorđević rekao je da su neki igrači imali zdravstvenih problema, ali da su svi motivisani pred meč sa Grčkom.

MLJIzvor: B92, Beta
Podeli
StarSport
StarSport

"Orlovima" sledi utakmica u kvalifikacijama za Mundobasket u Kini 2019. godine.

"Imamo veliku želju i koncentraciju. Miroslav Raduljica ima temperaturu, Nemanja Bjelica je bio na terapiji vrata, Vasilije Micić je od juče u trenažnom procesu. Imali smo sedam dana da treniramo, svi putujemo. Veliki je ovo izazov. Mnogi igrači dugo nisu imali utakmice, pogotovo oni koji dolaze iz NBA lige, čak ni Nikola Kalinić od 18. aprila nije igrao. Pokušali smo da dovedemo na sličan nivo forme sve igrače. Imali smo pripremnu utakmicu sa Mađarskom, prošle godine smo imali zanimljivu utakimicu protiv njih, sada je to bio jači trening za nas", rekao je Đorđević novinarima posle otvorenog treninga u Beogradu.

Srbija će putovati na Krit gde naše košarkaše očekuje duel sa Grcima.

"Grci dugo igraju zajedno, vraćaju se na Krit i moramo biti spremni na tu atmosferu. Janis Burusis ima veliko iskustvo, Jorgos Printezis je tu, to su sve igrači sa velikim iskustvom. To je reprezentacija sa karakterom i na svim takmičenjima dolazi makar do četvrtfinala. Nik Kalatis je recimo igrao svaku utakmicu i nadam se da će i naši igrači iz Evrolige odigrati neku utakmicu u prozorima", kazao je Đorđević.

Utakmica protiv Grčke igraće se u četvrtak, a potom tri dana kasnije sledi duel sa Estonijom u Beogradu.

Košarka