Nova vest
Košarka

Utorak, 11.09.2018.

21:15

Guler: Osam godina od magije; Kalinić: Bio je aut! VIDEO

Košarkaš Fenerbahčea Sinan Guler podsetio se pobede nad Srbijom u polufinalu Svetskog prvenstva u košarci 2010. godine.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Guler: Osam godina od magije; Kalinić: Bio je aut! VIDEO
StarSport

Srbija je 11. septembra 2010. nakon velike pobede na Španijom u četvrtfinalu, igrala u polufinalu Mundobasketa u Turskoj protiv zemlje domaćina.

Iako bolja tokom meča, Srbija je na kraju morala da se pomiri i ode poražena zahvaljujući očajnom suđenju, najčešće u korist domaćina.

Jednom sudijskom greškom odlučeno je i polufinale. Srbija je vodila 82:81, Kerem Tunčeri je uz aut-liniju primio loptu, nagazio je liniju i prošao pored Marka Kešelja.

Postigao je pobedonosne poene i Turska je u finale otišla na megdan SAD, a Srbija je u meču za treće mesto poražena od Litvanije.

"Prošlo je osam godina od tog magičnog trenutka. Koliko sam samo bio srećan da vam pomognem da postenmo deo ove sreće. Verujem da će kvalifikacioni mečevi ove nedelje i naš put do Mundobasketa 2019. početi na lep način", objavio je Guler, na šta je Nikola Kalinić odgovorio "Bio je aut".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

79 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve