Nova vest
Košarka

Četvrtak, 06.09.2018.

11:38

Kalates: Motivisani smo za Srbiju

Grčki košarkaš Nik Kalates rekao je da njegova reprezentacija ima dovoljno motivacije u meču protiv Srbije.

Izvor: B92

Autor:B92

Kalates: Motivisani smo za Srbiju
EPA/PANAGIOTIS MOSCHANDREOU

Srbija i Grčka se sastaju u prvom "prozoru" druge grupne faze kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kini 2019. godine.

Košarkaši u Evropi često menjaju sredinu, a prelazak iz kluba u nacionalni tim i nazad zna da bude čudan, pogotov kada ste tek nedavno počeli pripreme sa svojom ekipom.

"Naravno, malo je čudno, jer se u jednom trenutku uigravate sa svojim evroligaškim timom, a onda ste u drugom sa reprezentacijom da provežbate nekoliko akcija i tako sve u krug. Čudna je ta situacija, ali je radite kako biste igrali košarku. Svakako je čast nositi ovaj dres", rekao je Kalates za "Eurohoops".

Grčka će dočekati Srbiju 13. septembra, a uz sebe Kalates neće moći da računa na prvu zvezdu te zemlje Janisa Adetokumba. Srbija će takođe biti oslabljena, jer je neće predstavljati Nikola Jokić, Miloš Teodosić i Boban Marjanović.

"Imamo podjednaku motivaciju kao i oni za taj meč, da se kvalifikujemo sa još jednom, dve pobede. Igramo pred domaćim navijačima tako da imamo pravi motiv da izađemo na teren da pobedimo", jasan je Kalates.

Plejmejker Panatinaikosa, a nekada Memfisa, još uvek ne planira prvenstvo u Kini i razmišlja o onim relevantnijim problemima.

"Nisam još ništa planirao, kada dođe vreme onda ću to uraditi. Moramo da ostvarimo još nekoliko pobeda, pa ćemo onda moći da pričamo o planovima", zaključio je Nik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve