Nova vest
Košarka

Sreda, 05.09.2018.

23:53

Košarkaška liga Makedonije smanjila broj klubova

Prva košarkaška liga Makedonije u predstojećoj sezoni imaće 10, umesto uobičajenih 12 timova, objavila je Makedonska košarkaška federacija (MKF).

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Košarkaška liga Makedonije smanjila broj klubova
Foto: Getty Images

Odluka o smanjenju broja timova u prvoligaškom takmičenju doneta je pošto se ekipa Vodnjanske lisice nije prijavila, a Škupi nije uplatio kotizaciju od 10.000 evra.

Novost od sezone 2018/19 je što neće biti direktnog ispadanja iz Prve lige, već se poslednje dve ekipe u baražu boriti s dve nabolje plasirane ekipe iz Druge lige za prvoligaški status, a u plej-autu neće biti dozvoljen nastup stranaca.

Prvi deo deo prvoligaščkog takmičenja igraće se u 18 kola, a prvoplasiranih šest timova nastavlja takmičenje u Superligi i borbu za plej-of.

U novoj sezoni u Prvoj lige će se, pored tri skopska tima - Rabotničkog, MZT i Vardara - igrati Blokotehna i Kožuv iz Djevdjelije, Kumanovo, Gostivar, Feni iz Kavadaraca, AV Ohrid i Pelister iz Bitolja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve