Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 03.09.2018.

08:30

Juniori Srbije vicešampioni Evrope u basketu 3x3

Juniorska reprezentacija Srbije u basketu "3x3" osvojila je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Debrecinu, pošto je u finalu izgubila od Madjarske 20:18.

Izvor: B92

Autor:B92

Juniori Srbije vicešampioni Evrope u basketu 3x3
Foto: KSS

Najefikasniji u srpskoj selekciji bio je Nemanja Stanković, koji je postigao osam poena, Njegoš Milović je dodao pet, Miloš Antić četiri, a Stefan Bijelić jedan poen.

Srpski basketaši poveli su na početku utakmice poenima Antića i Stankovića, ali su Mađari uspeli da izjednače. Sredinom meča poenima sa poludistance Mađarska je povela, a tu prednost nije ispustila do samog kraja.

U samoj završnici Milović i Stanković su pogadjali s linije 6,75 i približili Srbiju na samo dva poena zaostatka, ali su domaći igrači poenima pod košem rešili pitanje pobednika.

Na putu do finala reprezentacija Srbije ostvarila je dve pobede u grupi A, protiv selekcija Madjarske i Italije, da bi u četvrtfinalu pobedila Češku.

U polufinalnom meču srpski basketaši ostvarili su ubedljiv trijumf protiv Rumunije.

Za Srbiju na Evropskom šampionatu nastupili su Njegoš Milović, Nemanja Stanković, Miloš Antić i Stefan Bijelić.

Nijedan srpski basketaš se nije našao u najboljem timu prvenstva, dok su predstavnike imale trećeplasirana Španija i četvrtoplasirana Rumunija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve