Nova vest
Košarka

Sreda, 29.08.2018.

09:40

Slovenci bez Dončića u borbu za Mundobasket

Luka Dončić neće igrati za reprezentaciju Slovenije tokom predstojećeg FIBA "prozora" i nastavka kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Izvor: AK

Autor: AK

Slovenci bez Dončića u borbu za Mundobasket
Foto: StarSport

Selektor Rade Trifunović za mečeve u septembru sa Letonijom (14) i Turskom (17) ne može da računa ni na Klemena Prepeliča, koga nije pustio Real Madrid.

Za Sloveniju će igrati Matic Rebec, Edo Murić, Aljaž Bratec, Jakob Cebasek, Žiga Dimec, Urban Durnik, Gregor Glas, Miha Lapornik, Blaž Mahkovič, Blaž Mesiček, Gašper Vidmar, Luka Vončina, Saša Zagorac, dok će se Vlatko Čančar, Gregor Hrovat, Juri Macura, Luka Rupnik i Entoni Rendolf priključiti timu 9. septembra.

Slovanija se nalazi u Grupi I u kojoj su još Španija, Crna Gora i Ukrajina i u teškoj je poziciji pred start drugog kruga kvalifikacija.

Prvak Evrope je poslednji na tabeli sa osam bodova, CG i Ukrajina imaju po devet, Letonija i Turska po deset, a Španija na vrhu 12.

Na Mundobasket 2019. plasiraće se tri najbolja tima iz grupe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve