Nova vest
Košarka

Subota, 18.08.2018.

17:05

Adetokumbo za B92: Ne mogu da pariram Janisu – još uvek

Mlađeg brata Janisa Adetokumba, Aleksa nazivaju "pravim Grik frikom", a dečko koji 26. avgusta tek puni 17 godina već sada se nosi sa teretom slave svog brata.

Izvor: M. Ljubisavljević

Autor: M. Ljubisavljević

Adetokumbo za B92: Ne mogu da pariram Janisu – još uvek
Foto: Printscreen / B92

Skoro svi znaju ko je Janis Adetokumbo i prepoznaju nestvarne fizičke predispozicije NBA zvezde Milvoki Baksa.

Njegov mlađi brat Aleks igra za srednju školu u predgrađu Milvokija i tek treba da gradi sebi put ka NBA karijeri. Put ga je od 15. do 18. avgusta vodio u Beograd gde je učestvovao na košarkaškom kampu i popričao sa nama.

"Bilo je lepo, igrao sam sa nekim od najvećih talenata u Evropi. Trenirao sam sa nekima od velikana poput Grega Popoviča i bilo je inspirativno", kaže Aleks za B92.

Voleo bi da zaigraš za Grega Popoviča?

"Možda jednog dana, moje je da naporno treniram i da postanem što bolji mogu".

Na pitanje da li to znači da bi igrao protiv svog starijeg brata Janisa Adetokumba, koji je sada jedna od najvećih NBA zvezda, "Grik frik junior" kaže da je važan nivo takmičenja.

"Sa njim ili protiv njega, samo se nadam da ću igrati na tako visokom nivou", kaže Adetokumbo.

Povremeno se sa Janisom i takmiči.

"Obojica smo takmičari i radimo to. Još uvek ne mogu da mu pariram, ali se trudim koliko mogu i tako se i takmičim", kaže Janisov mlađi brat.

Dodaje da će mu neki od dečaka sa kampa "Košarka bez granica" ostati prijatelji i posle 18. avgusta kada se ovaj skup završi, posle četiri dana košarke.

"Ko je ostavio najbolji utisak na mene od tih momaka? Hm većinu znam odranije, pa niko nije ostavio neki onako ogroman utisak, ali na kampu se vidi da su mnogi vrlo talentovani", priča Aleks koji je od starijeg brata jednom dobio kompliment da je on pravi "Grik frik".

"Prihvatam tu ulogu, ali kao motivaciju da radim da bih dostigao ono što on ili drugi kažu o meni i to mi stvarno ne smeta", rekao je Adetokumbo za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve