Regland: Znam za put Markusa i Tejlora, Zvezda je retka prilika

Amerikanac Džo Regland kaže da senije previše premišljao u vezi sa dolaskom u Zvezdu jer se takva prilika ne pruža često.

MLJIzvor: B92, zvanični sajt
Podeli
Getty images
Getty images

Novi plejmejker Crvene zvezde priprema se za put u Beograd, gde će se priključiti novim saigračima u crveno-belom dresu.

Ekipa je obavila neophodna testiranja u ponedeljak i utorak, a u sredu je odradila i prvi dvočasovni trening.

Dolaskom Mohameda Fajea, koji stiže u Beograd u četvrtak i američkog beka, trener Milan Tomić i stručni štab imaće na raspolaganju kompletan sastav, i sasvim dovoljno vremena da se pripreme za sve izazove nove sezone.

"Izabrao sam Crvenu zvezdu i Beograd jer sam osetio da je to odlična prilika za mene. Igrati za tako veliki klub i to pred navijačima koji su među najboljima u Evropi...Takva prilika se ne ukazuje često", kaže Regland za klupski sajt i kaže da zna i za atmosferu na tribinama.

"Za njih, navijače znam odavno. Oni su nadaleko poznati po atmosferi koju prave na utakmicama svog kluba i zaista sam oduševljen što ću igrati pred takvom publikom, i za klub koji ima takvu podršku", dodaje Regland.

Svestan je i ciljeva svog novog kluba.

"Znam da su ciljevi Crvene zvezde uvek veliki. Međutim, za početak ne očekujem ništa osim velikog rada sa saigračima i stručnim štabom, kako bi na kraju imali odličnu sezonu u svim takmičenjima, najpre ABA ligi i Evrokupu".

Crvena zvezda mts je u prošlosti već imala u svojim redovima Amerikance koji su imali sličan put kao i Džo Regland. Markus Vilijams i Tejlor Ročesti su takođe igrali za ruski klub Lokomotivu, pa nakon toga stizali do trofeja i uspeha u crveno-belom dresu, kao organizatori igre Crvene zvezde:

"Sjajni igrači koje znam odranije, i znam kakav su put imali. Međutim, ovu odluku doneo sam zato što znam da je ovo, ponavljam, izvanredna prilika za mene da igram za veliki klub sa odličnim timom koji će biti kompetitivan i kandidat za visok plasman u svim takmičenjima koje bude igrao. Cilj koji imamo je samo jedan, a to je pobeda", rekao je novi organizator igre crveno-belih koji će se ekipi pridružiti narednih dana.

Prve prijateljske utakmice Zvezde su zakazane za kraj avgusta.

Košarka