Nova vest
Košarka

Sreda, 15.08.2018.

19:03

"Napustio sam fudbal i prešao na košarku zbog Divca i Rađe"

Potpresednik KS Srbije Dejan Tomašević poželeo je dobrodošlicu mladim igračima na "Kamp košarka bez granica" i sa njima podelio jednu anegdotu iz svog života.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Starsportphoto

Tomašević kaže da je kao dečak trenirao fudbal dok nije počeo da gleda dvojicu košarkaša koji će postati i jedni od pionira Evropljana u NBA.

Gledao je Vlada Divca i Dina Rađu.

"Igrali su Partizan i Jugoplastika, s jedne strane Vlade Divac, sa kojim sam posle godinama igrao posebno za nacionalni tim i osvojio mnogo trofeja. I sa druge strane Dino Rađa. Dino je bio ključni čovek za mene i moju promenu. Napustio sam fudbal i počeo da igram košarku i mnogo godina posle toga sam dugo nosio i dres sa brojem 14 jer sam ga mnogo voleo", rekao je Tomašević.

Potpredsednik KSS kaže kako su mladi igrači na ovom kampu dobili priliku da se upoznaju i uče od mnogih velikih imena u svetu košarke i da treba maksimalno da je iskoriste.

"Mislim da danas imate priliku da delite parket sa veoma velikim zvezdama i velikim imenima, ali i trenerima. I zato želim da vam kažem da iskoristite tu priliku da pričate sa njima, trenirate sa njima, da čitate o njima i sanjate da ćete jednog dana biti bolji od njih. Hteo bih da se zahvalim svima koji su doveli 'Košarku bez granica' u Beograd jer mislim da je Beograd to zaslužio i da će biti dobar domaćin. Hvala i Zoranu Radoviću i FIBA i na kraju dobrodošli u zemlju i grad košarke", rekao je Tomašević.

Na kampu su između ostalih trener San Antonija Greg Popovič, Žarko Paspalj, Peđa Stojaković, Vlade Divac, Vladimir Radmanović, Čejs Bjuford, Patrik Hant, Nikola Jokić, njegov imenjak Vučević i mnogi drugi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve