Janković "zaratio" sa Zvezdom, Partizan čeka rasplet

Nakon mnogobrojnih spekulacija konačno počinje da se razrešava situacija u vezi sa košarkašem Crvene zvezde Stefanom Jankovićem.

Izvor: B92 Srbija
Podeli
Foto: StarSport
Foto: StarSport

* Okupili se crveno-beli, Zvezda pokrenula postupak protiv Jankovića

* Kreće "novi" Partizan, Lončarov imperativ ABA titula

Nakon što je najavljeno da on želi da napusti klub, to je i potvrđeno time što se nije pojavio na okupljanju tima u ponedeljak, pred početak priprema za novu sezonu.

S obzirom da Janković ima aktivan ugovor sa crveno-belima na još dve sezone, Zvezda je pokrenula disciplinski postupak protiv krilnog centra.

U međuvremenu, poslednja poznata "adresa" na kojoj se Janković nalazio bio je Toronto, dok njegovi zastupnici pokušavaju da ga oslobode ugovora sa Zvezdom.

Iako je predsednik kluba Nebojša Čović objavio da su svi igrači iz prošle sezone dobili sav novac koji im je sledovao, Janković pokušava da raskine ugovor jer su plate kasnile nekoliko meseci.

Osim toga, verovatno je i nezadovoljan minutažom koju bi dobio na Malom Kalemegdanu u predstojećoj sezoni, s obzirom da su u klub u međuvremenu stigli Muhamed Faje, Dušan Ristić, Majk Cirbes i Majkl Odžo, koji takođe igraju na pozicijama u reketu.

U međuvremenu, rasplet ove priče čeka najveći rival Partizan koji je navodno zainteresovan za Jankovića, ali nije spreman da plati Zvezdi odštetu od oko 300.000 evra koliko traži Čović.

Sportski direktor crno-belih Nikola Lončar je uoči početka priprema Partizana najavio da klub traži još jedno pojačanje upravo na Jankovićevoj poziciji, a pošto ima dosta stranaca prioritet je igrač sa srpskim pasošem, ali nije komentarisao situaciju iz redova večitog rivala osim da je upozna s činjenicom da je nerazjašnjena.

My brothers ✊️

A post shared by Stefan Jankovic (@stefanj33) on