Nova vest
Košarka

Subota, 11.08.2018.

08:25

Mega trojkom u finišu poražena od šampiona Južne Amerike

Košarkaši Mega Bemaks ispustili su u finišu pobedu nad prvakom Južne Amerike San Lorencom na Bahamima.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Mega trojkom u finišu poražena od šampiona Južne Amerike
Foto: StarSport

Argentinci su savladali srpski tim 85:83 (16:18, 23:27, 20:21, 26:17) u prvom nastupu Mege u "Atlantis Impirial Areni" u okviru mini-turneje.

Izabranici trenera Dejana Milojevića su imali prednost tokom najvećeg dela susreta, uspeli u više navrata da odbiju serije San Lorenca, ali u finišu nisu bili dovoljno koncentisani pa je San Lorenco trojkom na tri i po sekunde do kraja došao do pobede.

Mega Bemaks se sat vremena posle ponoći u nedelju sastaje sa ekipom Kentaki Vajldkets u okviru centralnog događaja NCAA tima na Bahamima, uz direktan prenos na TV Arena sport, kao i na dva ESPN kanala.

Najefikasniji u redovima Mege bili su Nemac Kostja Mušidi sa 20 i Gruzin Goga Bitadze sa 15 poena dok se u ekipi San Lorenca istakao Markos Mata sa 19 poena.

Košarkaši Mege su bolje započeli meč i dobrom odbranom stigli do dvocifrene prednosti u prvoj četvrtini, 7:18, ali je argentinskoj ekipi pripao finiš perioda pa je rezultat posle prvih 10 minuta 18:16 u korist Mege, uz dobru igru Ašćerića i Mušidija.

U drugoj četvrtini se razigrao Bitadze, Mega je stigla i do 12 poena prednosti, ali igrači San Lorenca nisu dozvolili dalje odlepljivanje, pa se na odmor otišlo sa 45:39.

Treća četvrtina je bila u znaku Kostje Mušidija koji je sa 11 poena u ovom periodu odbio napade argentinske ekipe pa je Mega pred poslednjih 10 minuta imala prednost 66:59.

U poslednjoj četvrtini San Lorenco serijom 8:0 prelazi u vođstvo (72:70), ali je Mega uspela i taj napad da odbije i da vrati prednost od pet poena.

Ipak, finiš je pripao argentinskoj ekipi koja je pri nerešenom rezultatu trojkom na tri i po sekunde do kraja došla do pobede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve