Nova vest
Košarka

Utorak, 07.08.2018.

12:30

Kapiten "Orlića" za B92: Velika stvar za momka iz Republike Srpske

Kapiten juniorske reprezentacije Srbije koja je osvojila U18 EP Dalibor Ilić pričao je za B92 o otiscima posle trijumfa u Letoniji.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Kapiten
Foto: FIBA

"Orlići" su pobedom nad domaćinom U18 Evrobasketa odbranili trofej u ovoj konkurenciji i najavili blistavu budućnost srpske košarke.

"Bilo je lakše osvojiti nego sad ovo", našalio se Ilić nakon trećeg intervjua u roku od pola sata.

"Neopisiv je osećaj, pogotovo meni kao kapitenu koji sam podigao taj pehar. Mislim da ću ovaj trenutak pamtiti ceo život. Pobediti Letoniju pred tolikim brojem ljudi je stvarno veliki uspeh. Ovo će verovatno biti za neke od nas i najveći uspeh u karijeri", dodao je Ilić za B92.

Srbija je u finalu savladala domaćina 99:90 pred 10.000 Letonaca, ali Ilić ističe da to nije bio najteži meč na turniru.

"Prva utakmica je uvek najteža jer tada svi protivnici vide kakva je vaša igra i s tim porazom ili pobedom otvarate turnir. Utiče na psihu. Po mom mišljenju najteža utakmica je bila u četvrtfinalu protiv Nemačke, kada smo to dobili videli smo da možemo da stignemo do trofeja".

"Orlići" su posebno oduševili javnost slavljem titule sa vršnjacima iz Crne Gore.

"Mi smo njima dali podršku u osmini finala protiv Španije, gde su pobedili i ostali u A diviziji što im je mnogo značilo. Proslavili smo s njima i očekivalo se da će i oni nama dati podršku u finalu. Oni su bukvalno bili naša jedina publika tamo. Opet su dokazali da su nam pravi prijatelji jer se većina nas druži međusobno i saigrači smo u klubovima".

Ilić je jedini član tima iz Republike Srpske.

"Bilo je dosta u konkurenciji i na pripremama, ja sam imao sreću da budem jedini od njih koji je postao šampion Evrope. Za mene kao momka iz Republike Srpske nije mala stvar da budem kapiten ove reprezentacije. Mnogo sam ponosan. Da završim s medijima ovde (Beograd) pa idem nekoliko dana kući u Višegrad na odmor. Tamo ću imati doček od svog naroda, svojih sugrađana. Malo da se odmorim fizički i psihički i uđem spreman u novu sezonu".

Nakon što je postao šampion Evrope sledeći cilj mu je prvi tim ABA ligaša Igokee.

"Cilj je da se izborim za mesto u timu u ABA ligi. Mislim da ću uspeti i igrati sledeće sezone u Jadranskoj ligi. Bilo je poziva ali sam potpisao profesionalni ugovor sa Igokeom. Tamo sam mnogo nauoči o košarci i mnogo sam im zahvalan. Oni su me izveli na ovaj put i ostajem tamo sigurno još godinu-dve", zaključio je Ilić razgovor za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve