Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 06.08.2018.

21:33

Pecarski MVP: Došao sam na pola priprema, ali…

Marko Pecarski, jedan od junaka evropskog košarkaškog zlata u juniorskoj konkurenciji, nije želeo sebe da ističe u prvi plan.

Izvor: B92

Autor:B92

Pecarski MVP: Došao sam na pola priprema, ali…
Starsportphoto

Košarkaši Srbije do 18 godina novi su prvaci Evrope, pošto su u finalu u Liepaji savladali domaćina Letoniju – 99:90.

Pecarski je odigrao fantastičan turnir i sasvim zasluženo poneo epitet najkorisnijeg igrača, a u finalu je postigao 34 poena i imao 13 skokova.

"Neopisivo, nisam svestan da smo ponovo šampioni Evrope. Ne znam da li je iko ikada odbranio titulu u juniorskoj konkurenciji", rekao je Pecarski po sletanju u Beograd.

Košarkaš Partizana nije bio sa timom od početka priprema, ali mu to nije smetalo da se savršeno uklopi.

"Došao sam na pola priprema, a osećao sam se kao da sam od prvog dana sa njima. Ova generacija ima sjajne momke i hemija u ekipi je bila savršena. Svi se znamo od ranije, to nam je mnogo značilo".

Njemu je tokom turnira pukla arkada i morao je da nosi zavoj oko glave koji mu je na kraju bio talija, a posebno dominantnu partiju pružio je u finalu.

"Posebna utakmica, niko od nas nije igrao u takvoj atmosferi. Međutim, mi smo igrali svoju igru i nismo se obazirali na publiku. Ponosan sam na saigrače", zaključio je srpski centar koji jue dodao da mu sledi odmor, pa pripreme sa Partizanom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve