Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 06.08.2018.

21:21

Selektor Bućan: Vezivaćemo čalmu i na sledećim prvenstvima

Aleksandar Bućan, selektor juniorske košarkaške reprezentacije, pohvalio je svoje igrače koji su osvojili titulu šampiona Evrope.

Izvor: B92

Autor:B92

Selektor Bućan: Vezivaćemo čalmu i na sledećim prvenstvima
Starsportphoto

Košarkaši Srbije do 18 godina novi su prvaci Evrope, pošto su u finalu u Liepaji savladali domaćina Letoniju – 99:90.

Prvaci Evrope postali su: Pavle Kuzmanović, Altin Islamović, Luka Cerovina, Bogdan Nedeljković, Marko Pecarski, Bogdan Rutešić, Zoran Paunović, Arijan Lakić, Toma Vasiljević, Dalibor Ilić, Uroš Trifunović i Filip Petrušev, sa trenerom Aleksandrom Bućanom.

"Vezaćemo mi čalmu i narednih godina, ako je to recept. Ali nije. Ljudi iz FIBE su izdvojili mišljenje, da su Pecarski i Petrušev bili malo iznad ostalih, ali nije realno da više od dva uigrača budu u petorci", rekao je Bućan osvrnuvši se na to da je MVP Marko Pecarski zbog povrede arcade igrao sa zavojem oko glave.

Slična sudbina je prošle godine zadesila Nikolu Miškovića koji je takođe igrao sa čalmom, a sada je njegovu ulogu preuzeo igrač Partizana.

"Petrušev i Pecarski su pokazali da su dva najdominantnija visoka košarkaša na prvenstvu".

On je kazao da čitava zemlja treba da bude ponosna.

"Treba da budemo ponosni i nastavimo da radimo sa ovim momcima. Oni su pokazali da su budućnost, igrali smo atipičnu košarku, bili smo najviša ekipa na takmičenju".

Za kraj, ističe da ekipi nema šta da se zameri posle nastupa u Letoniji.

"Svesni smo uspeha. Još slađe je bilo što smo pobedili pred protivničkim navijačima. Izdržali smo veliki pritisak. Bili smo najdominantniji na prvenstvu", zaključio je Bućan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve