Nova vest
Košarka

Sreda, 01.08.2018.

19:05

Nemilosrdni "Orlići" – Srbija sa +72 do četvrtfinala U18 EP!

Mladi košarkaši Srbije na impresivan način su se plasirali u četvrtfinale U18 Evropskog prvenstva.

Izvor: AK

Autor: AK

Nemilosrdni
Foto: FIBA

"Orlići" su u osmini finala deklasirali vršnjake iz Ukrajine sa čak 72 poena razlike, bilo je 121:49.

Ukrajinci su koliko-toliko parirali Srbiji samo u prvih deset minuta (28:19), ali je meč rešen do poluvremena (56:32).

Srbija je rivala ponizila u drugom delu meča, postigavši još 65 poena, a "Orlići" su posebno surovi bili u poslednjem kvartalu sa 33:5.

Izjednačena borba vodila se u prva četiri minuta i rezultata 11:11. Od tog trenutka Srbija pravi seriju 8:0 posle nekoliko odličnih akcija razigranog Zorana Paunovića.

U istom ritmu naš mladi tim nastavio je do kraja prve četvrtine koju je rešio u svoju korist sa 28:19. Srpski juniori su utakmicu prelomili sredinom drugog perioda.

U glavnoj ulozi ovoga puta bio je Filip Petrušev. Njegova dominacija u oba reketa odrazila se na rezuzltat u 16. minutu – 44:25. Do kraja poluvremena izabranici selektora Bućana došli su do nedostižne prednosti – 56:32.

Iako je sve bilo rešeno, srpski reprezentativci nisu smanjivali tempo. Zaigrali su još agresivnije i konastantno povećavali vođstvo. Marko Pecarski je u tim momentima preuzeo lidersku ulogu i u 28. minutu povećao na 88:39.

Tandem Uroš Trifunović – Filip Petrušev bio je najzaslužniji što je Srbija već u 34. minutu došla do 100 postignutih poena. I finiš našeg mladog tima bio je furiozan o čemu najbolje svedoči konačan rezultat – 121:49.

Naš tim predvodili su Filip Petrušev sa 25 poena i devet skokova, Marko Pevarski sa 23 poena i takođe devet uhvaćenih lopti, te Zoran Paunović sa 23 poena te po sedam skokova i asistencija.

Dvocifren učinak imali su još Uroš Trifunović sa 16, te Dalibor Ilić sa deset poena uz po četiri skoka i asistencije.

Srbija će u četvrtfinalu turnira igrati sa boljim iz duela između Nemačke i Hrvatske (20:45h).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve