Nova vest
Košarka

Subota, 21.07.2018.

23:40

Srbija "razmontirala" Španiju, sa Turcima za peto mesto

Košarkaši Srbije pobedili su Španiju sa 89:70 i bore se za peto mesto na Evropskom prvenstvu za igrače do 20 godina u nemačkom Hemnicu.

Izvor: B92

Autor:B92

Srbija
Getty images

Njihovi vršnjaci iz Hrvatske obezbedili su finale i medalju pobedom nad Nemačkom 69:61, a isto su uradili i Izraelci trijumfom nad Francuskom 83:57.

"Orlići" su tokom većeg dela meča bili dominantni protiv "Furije" i ekipa Vlade Jovanovića je odigrala najbolju partiju na turniru.

Dobar deo zasuge za rezultat imalo je sedam trojki u drugoj četvrtini kada su Španiji ubacili 32 poena, a na poluvreme otišli sa ogromnih +26 (50:24).

U nastavku je posle izjednačene treće deonice, Španija u četvrtoj uspela da smanji razliku, ali ne i da izbegne poraz. Srbija će za peto mesto igrati protiv Turske koja je bila bolja od Italije 91:80 u razigravanju za plasman.

Najefikasniji u pobedi "Orlića" bili su Glišić, Radanov i Simanić sa po 15 poena, dok su se kod Španaca istakli Figueras sa 19, Para sa 12 i Ehigitor sa 11 poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve