Nova vest
Košarka

Petak, 13.07.2018.

21:00

Mozzart u Kruševcu otvorio teren posvećen Gagiju Milosavljeviću

U okviru akcije kompanije Mozzart "100 terena za jednu igru" Kruševac je dobio sportsko igralište obnovljeno po standardima profesionalne košarke

Izvor: B92

Autor:B92

Mozzart u Kruševcu otvorio teren posvećen Gagiju Milosavljeviću
Foto: Promo

Teren je svečano otvorio proslavljeni reprezentativac Dragan Milosavljević koje je i posvećen.

Nalazi se na Bagdali, koja je još za vreme radova vrvela od građana oduševljenih činjenicom da će njihovi najmlađi imati uslove za trening o kakvim nisu ni sanjali.

Prvi među onima koji su iskusili kako je igrati košarku na specijalnoj podlozi, pod profesionalnim konstrukcijama sa zglobnim obručima i kliritnim tablama, bili su juniori KK Napredak u kom je sadašnji bek španske Malage započeo svoju karijeru.

Na revijalnoj utakmici koju je trideset mladih košarkaša odigralo pre svečanog otvaranja terena. Milosavljević je podbacio loptu uz ovacije na stotine fanova, a potom presekao vrpcu i obratio se prisustnima.

"Dobiti teren u gradu u kom sam rođen i započeo karijeru je velika čast na kojoj se zahvaljujem kompaniji Mozzart i Gradu Kruševcu. Posebno mi je drago što će na ovom terenu nove generacije moći da započnu svoje prve sportske korake i da uživaju u igri. Nadam se i duboko verujem u to da će ovo igralište iznedriti nove reprezentativce, utoliko pre što se u Kruševcu košarka igra već više od 70 godina. Ovaj teren će sigurno uticati i na razvoj srpske košarke i tako što će treninzi u profesionalnim uslovima dovesti do toga da više domaćih igrača uđe u lokalne klubove", rekao je Milosavljević.

Takmičenju u pogađanju trojki, u kom su najbolji šuteri iz Kruševca osvojili vredne novčane nagrade, prethodila je dodela zahvalnice koju je Gagiju Milosavljeviću uručio Mozzartov direktor sektora korporativnih komunikacija Borjan Popović koji je najavio da će se ova kompanija i u narednim godinama truditi da razume potrebe svoje okoline i da na pozitivan način odgovori na njih.

"Smatramo da je izdvajanje značajnih sredstava za kvalitetniji život naših sugrađana zapravo ulaganje u bolju budućnost naše dece, ali i svih nas. Društveno odgovorno poslovanje je sastavni deo strategije naše kompanije, a to podrazumeva da smo opredeljeni da dugoročno ostanemo na liderskoj poziciji i da pružimo podršku kada god je to potrebno. Neizmerno smo ponosni što je kompanija Mozzart vremenom postala sinonim za poslovni uspeh, ali i za humanitarni rad, na šta je značajnim delom uticala akcija 'Sto terena za jednu igru".

U okviru nje su do sada renovirana 62 terena širom Srbije: u Čačku, Novom Sadu, Zrenjaninu, Nišu, Boru, Kraljevu, Subotici, Novom Pazaru… a u narednom periodu čekaju nas svečana otvaranja igrališta u Kragujevcu, Nišu, Loznici, Višnjičkoj Banji, na Tari, najavio je Popović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve