Nova vest
Košarka

Nedelja, 24.06.2018.

21:30

Milutinov dobija novog trenera, Blat pregovara s Olimpijakosom

Nekadašnji trener Klivlend Kavalirsa, Makabija i Darušafake Dejvid Blat mogao bi uskoro da postane trener Olimpijakosa, piše Eurohoops.

Izvor: B92

Autor:B92

Milutinov dobija novog trenera, Blat pregovara s Olimpijakosom
Getty images

Olimpijakos je bez trenera od kada se razišao sa Janisom Sferopulosom posle pete utakmice finala plej-ofa Grčke u kom je Panatianikos osvojio titulu prvaka.

Za Blata je pripremljen dvogodišnji ugovor u grčkoj prestonici, a ostalo je da se reše još neki detalji pre nego što ugovor bude potpisan i obelodanjen.

Ukoliko Blat preuzme Oly, postaće i trener srpskom centru Nikoli Milutinovu.

Od skorašnjih uspeha, Blat je sa Darušafakom osvojio Evrokup i tako turskoj ekipi doneo prvi takav trofej u klupskog istoriji.

U trenerskoj karijeri dugoj 25 godina, 59-godišnji trener je vodio brojne klubove, a između 2014. i 2016. je trenirao i Lebrona Džejmsa u Klivlend Kavalirsima sa kojima je stigao do NBA finala 2015. godine, ali je poražen od Golden Stejt Voriorsa.

Odatle je morao da ide januara 2016. godine kada je otpušten, a njegov asistent Tajron Lu je preuzeo ekipu i osvojio titulu u istorijskom povratku od 1-3 do 4-3 u finalnoj seriji sa GSW.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve