Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 18.06.2018.

20:50

Micićev Žalgiris osmi put zaredom šampion Litvanije

Košarkaši Žalgirisa, za koje nastupa srpski plejmejker Vasilije Micić, osvojili su prvenstvo Litvanije pobedivši u finalnoj seriji Lijetuvos Ritas 4-1.

Izvor: LN

Autor: LN

Micićev Žalgiris osmi put zaredom šampion Litvanije
Foto: Starsport

Žalgiris je odlučujuću pobedu ostvario na domaćem terenu rezultatom 80:70 (18:20, 18:19, 22:17, 22:14).

Micić je odigrao solidan meč koji je završio sa osam poena (3/7 iz igre), četiri skoka i šest asistencija za 22 minuta na parketu.

Novog-starog šampiona predvodio je Brendon Dejvis sa 29 poena, osam skokova i čak devet iznuđenih faulova, a dobri su bili i Kevin Pengos sa deset poena i četiri uspešna dodavanja i Beno Udrih sa isto toliko poena, ali dve asistencije više.

Jedini dvocifreni kod poraženih bio je Lukas Mavrokefalidis sa 20 poena, dok je blizu dabl-dabla bio Kristofer Krejmer sa osam poena i deset asistencija.

Žalgirisu je ovo osmi trofej litvanskog prvenstva zaredom, a zanimljivo je da nijedna ekipa, osim Ritasa i Žalgirisa, nije osvojila to prvenstvo poslednje 24 godine, tačnije od kada je liga oformljena.

Momci iz "Zelene šume" su tako upotpunili neverovatnu sezonu, u kojoj su se prvi put u istoriji plasirali na fajnal-for Evrolige, a zatim je krunisali ovom šampionskom titulom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve