Nova vest
Košarka

Nedelja, 17.06.2018.

20:35

Panatinaikos odbranio titulu šampiona Grčke

Košarkaši Panatinaikosa osvojili su titulu šampionat Grčke pobedom nad najvećim rivalom Olimpijakosom sa ukupnih 3-2 u finalnoj seriji.

Izvor: LN

Autor: LN

Panatinaikos odbranio titulu šampiona Grčke
EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

PAO je pobedio u odlučujućem meču na domaćem terenu sa ubedljivih 84:70 (14:15, 17:20, 29:15, 24:20).

'Zeleni' su igrali loše u prvom poluvremenu, ali su treću deonicu rešili u svoju korist sa čak 14 poena razlike, pa je u poslednjem kvartalu sve bilo samo formalnost i PAO je, drugu godinu zaredom, postao šampion Grčke.

Kod novog-starog šampiona istakao se Majk Džejms sa 18 poena, 13 je ubacio Nikos Papas, a 12 poena, uz četiri asistencije i skoka, imao je Met Lodžeski.

Nezapažen meč odigrao je član idealne petorke Evrolige Nik Kalates, koji je utakmicu završio sa devet poena, jednim uspešnim dodavanjem i isto toliko uhvaćenih lopti.

U Olimpijakosu četvorica igrača bili su dvocifreni, a to su bili Džamel Meklin (16 poena), Brajan Roberts, Jorgos Printezis (13) i Vasilis Spanulis (11).

Panatinaikos i Olimpijakos će, kao i prethodnih godina, biti jedini grčki predstavnici u Evroligi, a minule sezone ni jedni ni drugi nisu uspeli da izbore učešće na završnom takmičenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve