Mega i OKK Beograd potpisali ugovor o saradnji

Košarkaški klubovi Mega Bemaks i OKK Beograd potpisali su ugovor o sportsko-tehničkoj saradnji.

Izvor: B92, Beta
Podeli
Foto: Starsport
Foto: Starsport

Ugovor između ostalog podrazumeva da mladi igrači Mege igraju za OKK Beograd u Košarkaškoj ligi Srbije, a da Mega finansijski podržava klub bogate tradicije u nastojanjima da vrati staru slavu.

Kako je preneo sajt Mege, predsednik OKK Beograda Vlade Đurović rekao je da je uprava preuzela klub u septembru prošle godine i da je zadovoljan urađenim, pošto je dug smanjen na 65.000 evra.

"Iza nas je iscrpljujuća godina, imali smo ogromne dugove, prema bivšim igračima, trenerima, dvoranama, tu su i sudski troškovi. Velikim zalaganjem smo taj dug spustili na 65.000 evra i sa ovim ugovorom uzimamo tajm-aut za OKK Beograd, da ga iskoristimo da do kraja vratimo dugove. Dejan Dimitrijević se decenijama borio za klub i pored velikih poteškoća sačuvao ga je od gašenja. Održao je klub, nijednom nije ispao iz lige i večno smo mu zahvalni na tome. Posle njegove smrti u julu prošle godine je ostala velika praznina, da nije bilo njega, mi bismo verovatno bili ugašeni", naveo je on.

Đurović je dodao da je OKK otvorio akademiju i pojačao rad sa mladjim kategorijama i zahvalio je Megi na pomoći.

"Ne prodajemo ni ime ni rang niti prestaje da postoji klub. Trenutno nemamo igrače, ali će Mega voditi igrački pogon i očekujemo da će to raditi na vrhunski način, kao što to rade i u svom klubu", naveo je on.

Za 73 godine postojanja OKK je osvojio četiri šampionske titule i tri trofeja Kupa, uz plasman u tri polufinala Kupa Evropskih šampiona.

Predsednik Mega Bemaksa Velimir Mihailović rekao je da je zadovoljan saradnjom sa OKK Beogradom i ocenio da će oba kluba imati višestruke koristi od saradnje.

"Mega je mlad klub, pogotovo u odnosu na OKK Beograd, kroz koju su prošli velikani koju su stvarali temelj košarke kakvu danas znamo. Mega je izgradila sistem kroz koji smo došli u poziciju da možemo da pomognemo OKK Beogradu na putu povratka na staze uspeha. Mi ćemo omogućiti našim mladim igračima da kroz KLS steknu potrebno iskustvo u seniorskoj konkurenciji i ubrzaju svoj razvoj", rekao je Mihailović.

Trener OKK Beograda je Branislav Vićentić, koji je u tom klubu počeo seniorsku igračku karijeru.

On je kao trener juniorskog tima sa Crvenom zvezdom 2011. godine osvojio kvalifikacioni turnir Evrolige da bi potom postao pomoćni trener u prvom timu. Vićentić je bio i trener juniorskog tima Mege od 2012. do 2014. godine, radeći između ostalog sa Nikolom Jokićem, Radetom Zagorcem, Ognjenom Jaramazom.

Vićentić je rekao da je rano govoriti o ambicijama ekipe, ali da će se boriti da ekipa igra modernu košarku i da će pokušati da bude prijatno iznenađenje u narednoj sezoni Košarkaške lige Srbije.

"Većina igrača će biti iz juniorskog pogona Mega Bemaksa, čime ćemo i opravdati ime Omladinskog košarkaškog kluba Beograd. OKK je stao na noge i to me veoma raduje, daću sve od sebe da igrački i rezultatski počnemo da se vraćamo na staze na kojima je bio ovaj klub. Ne znamo da li ćemo ponovo podići pehar prvaka države, ali znamo da ćemo sa velikom željom i požrtvovanjem braniti boje OKK Beograda i da ćemo pokušati da vratimo taj romantičarski duh u Zdravka Čelara", naveo je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.