Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 11.06.2018.

23:19

Kovačevićevoj priznanje Međunarodnog festivala sportskog filma

Srpskoj košarkašici Nataši Kovačević je na Međunarodnom festivalu sportskog filma na Zlatiboru uručeno specijalno priznanje "Heroina sporta i života".

Izvor: B92

Autor:B92

Kovačevićevoj priznanje Međunarodnog festivala sportskog filma
Starsportphoto

Na svečanosti su prikazani i kadrovi nezavršenog dokumentarnog filma o njenom životu koji se zove "Skok", čija se premijera očekuje na sledećem festivalu.

Pre prikazivanja filma, djaci osnovnih škola sa područja Čajetine uputili Nataši Kovačević poruke podrške izabrane na ranije održanom konkursu, nakon čega im je ona poklonila primerke svoje knjige "Koraci".

"Osećam se nepripremljeno za ovakav doček, ovaj čin mi je samo vetar u ledja, hvala vam", rekla je Kovačević okupljenima.

Scenarista filma "Skok" Aleksandar Miletić je objasnio da su na ideju za snimanje dokumentarca došli zato što Nataša Kovačević svima predstavlja inspiraciju i motivaciju.

"Ovo je film o svim dobrim ljudima i o saradnji srpske i francuske košarkaške federecije i o dve države koje su pritekle Nataši u pomoć", objasnio je Miletić.

Nagrada za životno delo dodeljena je i dugogodišnjem sportskom novinaru i autoru knjige "Montevideo, Bog te video" Vladimiru Stankoviću koji je rekao da je život Nataše Kovačević "bajka sa srećnim krajem... za čiji je uspeh zaslužan talenat i karakter".

Snimanje filma su podržali Filmski centar Srbije, Košarkaški savezi Srbije i Francuske, francuska ambasada u Beogradu i brojni pojedinci.

Nataši Kovačević je 2013. godine zbog povreda u saobraćajnoj nesreći u Madjarskoj amputirana noga do kolena, ali je ona nakon ugradnje protetike i rehabilitacije nastavila profesionalnu košarkašku karijeru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve