Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 11.06.2018.

22:23

Osvajao je Evroligu, bio i u NBA, da li se kod kuće oprašta?

Košarkaši Zvezde su svojoj zbirci posle finala plej-ofa dodali još jedan trofej, a možda će sledeće sezone ostati bez jednog od svojih najtrofejnijih igrača.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Osvajao je Evroligu, bio i u NBA, da li se kod kuće oprašta?
StarSport

Danima uoči finala u kom su crveno-beli sa 3-0 pobedili FMP i overili četvrti naslov prvaka Srbije u isto toliko godina, među njihovim navijačima se kao jedno od pitanja javljalo da li poslednji zvižduk u finalu znači i kraj karijere Pere Antića.

Makedonski centar, jedan od najboljih, najtrofejnijih i najiskusniji košarkaš ovog sastava, možda će, na razočarenje navijača Zvezde posle FMP i titule pred svojim navijačima u Pioniru reći "dosta" i preseliti se na tribine.

Plan je bio da poslednju sezonu karijere 35-godišnji Antić odigra u dresu Crvene zvezde, ali je početkom godine pružio nadu da to možda nije sve što Zvezdi može da pruži.

U prilog ostanku na terenu je adrenalin zbog igranja za Zvezdu, ali protiv te odluke govore povrede koje su ga ove sezone nekoliko puta odvajale od parketa.

Tokom prve epizode u dresu Zvezde između 2005. i 2007. godine Antić nije uspeo da osvoji titulu prvaka Srbije jer je svih tih godina bio dominantan Partizan.

Titula je sada na stolu. Pero je tokom karijere igrao u brojnim klubovima, osvajao Evroligu, Makedoniju sa Mekejlebom vodio do senzacije na Evrobasketu 2011, stigao je čak i do NBA lige kao ruki sa 30+ godina.

Gledano zdravorazumski, svi ovi argumenti uz onaj koji je sada "na stolu", pretežu na ovu stranu na kojoj piše "penzija".

"To je bio neki plan, nije nešto što sam tek tako odlučio, moje telo je tako reklo. Vidi se da još imam želju, ali otom-potom, pričaćemo na kraju sezone. Volim košarku i uživam. Dokle god budem uživao, igraću, kad počnem da je 'radim', onda je vreme za penziju", rekao je u januaru Antić.

Sezona je sada gotova, a navijači kluba sa Malog Kalemegdana su širom otvorili uši da vide šta će telo reći Peri, a on onda preneti svima njima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve