Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 11.06.2018.

12:35

Pešić: Ako Šaras dođe, biće mi treći asistent

Trener košarkaša Barselona Svetislav Pešić i dalje nije "zakopao sekiru" sa svojim bivšim igračem, a sada trenerom Žalgirisa, Šarunasom Jasikevičusom.

Izvor: LN

Autor: LN

Pešić: Ako Šaras dođe, biće mi treći asistent
Photo by Lennart Preiss/Bongarts/Getty Images)

Pešić se sredinom ove sezone vratio u Barselonu i od tada su momci iz Blaugrane krenuli bolje da igraju, a srpski stručnjak izgleda sigurno o produžetku saradnje.

Kako piše španski Mundo Deportivo, Kari Pešić je pred treći meč plej-ofa Endesa lige rekao i da Šarunas dođe u Barselonu, biće mu samo treći asistent.

Jasikevičus je velika želja čelnika Barse već duže vreme, ali pitanje je da li će od njega odustati usled dobre igre njihove ekipe od dolaska Svetislava Pešića. Oni su, doduše, poraženi od Baskonije u polufinalu prvenstva i time su završili sezonu.

Loše stanje na relaciji Jasikevičus – Pešić datira još od 2003. godine, kada je Srbin bio trener, a Litvanac igrač Barselone. Tada je Šaras okrivio Pešića za svoj odlazak iz Katalonije, nakon jedne dosta dobre sezone, ali je srpski trener to uvek poricao i govorio kako je za odlazak proslavljenog beka kriv nedovoljan budžet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve