Nova vest
Košarka

Četvrtak, 07.06.2018.

19:40

Feldin trojkom srušio FMP, Zvezda kroz "pakao" do 1-0!

Košarkaši Crvene zvezde poveli su 1-0 u finalnoj seriji Superlige Srbije protiv FMP, pošto su u dramatičnoj završnici slavili rezultatom 84:83.

Izvor: B92

Autor:B92

Feldin trojkom srušio FMP, Zvezda kroz
Starsportphoto

Odlučujuće poene postigao je Džejms Feldin 12 sekundi pre kraja, kada je na asistenciju Tejlora Ročestija, jednog od najboljih pojedinaca, postigao trojku i postavio konačan rezultat.

Poslednji napad imalu su gosti, ali je Stefan Pot uprkos tome što je imao prednost, promašio polaganje i ‘crveno-beli’ su došli do prvog trijumfa.

Meč u gotovo praznoj hali ’Aleksandar Nikolić’ počeo je odličnom rolom Nenadića koji je vrlo brzo došao do dvocifrenog broja poena i omogućio gostima prednost. Sa druge strane, Zvezda je uspevala da parira uprkos slabom šutu sa distance, pa je prva četvrtina, inače veoma efikasna, prošla u potpunom egalu.

Međutim, drugih 10 minuta bilo je veoma teško za gledanje – mnogo promašaja na obe strane, veliki broj prekida i faulova, što se odrazilo na rezultat.

’Crveno-beli’ su na suv kvalitet uspeli da stignu do vođstva i na pauzu odu sa košem prednosti – 38:36.

Drugi deo igre nije nam doneo mnogo drugačiji susret, ekipe su i dalje mnogo grešile i smenjivale u vođstvu, ali je mnogo bolja košarka viđena u poslednjih 10 minuta.

Tada je Zvezdu krenuo šut, ali se ni gosti nisu predavali i uspevali da drže egal, da bi u finišu imali i prednost. Došli su do maksimalnih +7, domaćina je u tom trenutku u igri držao fantastični Alen Omić, pre nego što se ponovo probudio Ročesti i sa dve trojke uneo dramu.

I pored toga je FMP imao šansu za trijumf, ali je Feldin na već opisan način doneo 1-0 braniocu titule.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je spomenuti Omić sa 22 poena (8-9 za dva, 6-9 penali), uz 5 skokova, jedan poen manje postigao je Ročesti koji je sa 12 asistencija zaokružio dabl-dabl. Dvocifreni je još bio i heroj Feldin koji je upisao 4 uspešna dodavanja. FMP sa 19 predvodio Nemanja Nenadić koji je imao po 5 skokova i asistencija, Jeremić je dodao 18 poena (4-5 trojke), dok je Pot malo falilo za tripl-dabl (12 poena, 8 skokova i 10 asistencija).

Pobednik će biti ekipa koja stigne prva do tri pobede, a drugi meč na programu je u subotu od 18 časova.

IV četvrtina:

40’ Boriša Simanić je realizovao samo jedno slobodno bacanje, što je surovo kaznio ko drugi do ročesti. Američki plej je promešao čuvara i na isteku napada opet bio precizan van linije 6,75. Simanić je opet bio polovičan sa penala za 80:80, Radovanović uhvatio ofanzifni skok, ali je taj napad doneo samo bacanja za Zvezdu. Omićih je bio polovičan, Pot pogodio trojku, da bi onda Feldin 12 sekundi pre kraja uzvratio za 84:83. Poslednji napad imao je Pot, krenuo je na polaganje i promašio, pa je Zvezda pobedila u prvom meču.

38’ Jedino je Omić igrao u redovima ’crveno-belih’, ali niko drugi nije mogao ništa da pogodi. Centar je opet položio, da bi raspucani Jeremić preko ruke ubacio trojku. Na vreme je uzvratio i probuđeni Ročesti za 77:78.

37’ Omić je nastavio fantastičnu seriju kojom je produžavao vođstvo, ali FMP ekspresno preokreće sa dve trojke – Radovanović i Jeremić su bili precizni za 72:75.

35’ Nisu ‘Panteri’ mnogo profitirali od bacanja i dodatnog napada, Nenadić je upropastio dva napada, pa je Omić nakon faula smanjio, a onda i novim 2+1 preokrenuo a 69:68.

33’ Isključujuća greška za nervoznog Antića koji je negodovao zbog faula nad Odžom.

32’ Peh za FMP – Radovanović je nezgodno doskočio prilikom asistencije i zbog povrede je morao van terena. Feldin je uz dosta sreće pogodio drugu vezanu trojku za Zvezdu.

31’ Pot lagano prolazi i poenima otvara poslednju deonicu, ali Ročesti nakon sjajnog driblinga postiže trojku za 59:63.

III četvrtina:

30’ Neverovatno je koliko promašaja smo videli u ovih pola sata košarke. Nijedna ekipa nije uspevala da se odlepi i čini se da takva dešavanja na terenu više odgovaraju FMP. Radovanović je ubacio trojku za novo vođstvo gostiju, čime je krenula serija. Pogađali su Odžo i Nenadić za maksimalnih +7, da bi Ročesti postavio 56:61 za FMP pred poslednjih 10 minuta.

28’ Opet su uspeli gosti iz Železnika da se bolje snađu u nešto sporijem ritmu – Nenadić dva puta precizan posle faula, pre nego što je Simanić asistirao Apiću za 50:50.

26’ Jeremić je pogodio tri penala, na drugoj strani je odgovorio Feldin sa distance, ali se isti igrač ponovo podigao van linije 6,75 i potpuno rezultatski vratio svoj tim u igru.

25’ Morao je trener gostiju da traži tajm aut – Dobrić i Ročesti su dva dobra napada rešili lepim i laganim ulazima za 45:40.

23’ Približili su se ’Panteri’ na pola koša razlike sa linije za slobodna bacanja, ali se nastavilo sa brojnim greškama i prekidima – 41:40.

22’ Kao i u prva dva kvartala, Zvezda je promašila prvi šut za tri poena, a Nenadić je krenuo kao na početku utakmice. Ročesti je bio polovičan sa linije bacanja na drugom košu za +3.

21’ Ročesti beleži već osmu asistenciju – Dobrić polaže za 40:36.

II četvrtina:

20’ Antić je uspeo da pogodi otvorenu trojku, nastavljena je agonija Pota sa linije slobodnih bacanja, oba je promašio i Džejms Feldin na suprotnoj strani. Uz još nekoliko promašaja ostalo je 38:35 pre odmora.

18’ Opet konfuzija na terenu i ne baš mnogo smislenih akcija. Veliki broj grešaka uzrok je malog broja poena u ovom periodu.

16’ Nastavila se revija promašaja u hali ’Aleksandar Nikolić’, Zvezda očajno šutira za tri, ali dobrom odbranom uspeva da preko Davidovca izjednači na 31:31.

14’ Ekipa Milenka Topića nastavila je da promašuje, ali je FMP nastavio sa greškama i nije kaznio "prazan hod" u igri rivala. Kazna je stigla na drugoj strani – Antić pogađa trojku na isteku napada za 27:28.

13’ Zvezda u problemu – Omić dobija treću ličnu.

12’ FMP je uspevao da gura loptu ispod obruča i dolazi do faulova – Odžo sada realizuje penale za 24:28.

11’ Đoković je na startu druge deonice promašio za tri, ali ni Omić nije bio precizan na drugoj strani. Seriju promašaja nastavio je Simeunović sa linije bacanja i tek iz drugog puta je pogodio.

I četvrtina:

10’ Radovanović je pogodio trojku, Dobrić nije uspeo da uzvrati na isti način, posle čega je Apić lepo pogodio i FMP dolazi do izjednačenja. Dobrić je prekinuo seriju promašaja, ali je Apić položio i doneo 24:25 na kraju prve četvrtine.

9’ Domaćin je preko Lazića nastavio da održava prednost, a onda je rezervista Čović omogućio Jankoviću polaganje za 22:17, posle čeka je Vlada Jovanović morao da zatraži tajm aut.

7’ Zvezda je propustila da realizuje dva uzastopna napada, to je iskoristio Nenadić i novim poenima rezultatski vratio svoj tim.

5’ Nenadić je već na startu utakmice stigao do osam poena, usledilo je zakucavanje Davidovca na odličnu asistenciju Ročestija, da bi Janković sa linije za slobodna bacanja doneo preokret. Nadovezao se ponovo Omić za 16:12.

4’ U srelce se upisao i Odžo na asistenciju Nenadića, ali je sve to anulirao Ročesti sa velike udaljenosti – 10:10.

3’ Nenadić je sa dve vezane trojke nastavio seriju gostiju, ali je na drugoj strani Ročesti učinio isto. Omić je potom realizovao dodatno slobodno bacanje posle faula i smanjio na 7:8.

1’ Prve poene u finalnoj seriji postigao je kapiten Zvezde Lazić, nakon dobre asistencije Ročestija, ali je brzo odgovorio Pot iz teške pozicije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

129 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve