Nova vest
Košarka

Sreda, 30.05.2018.

23:22

Novica o ostanku u Partizanu: Moram da odmorim, preteško je...

Novica Veličković, kapiten košarkaša Partizana, nije mogao da odgovori kako će se razvijati njegova karijera posle poraza u polufinalu KLS.

Izvor: B92

Autor:B92

Novica o ostanku u Partizanu: Moram da odmorim, preteško je...
Starsportphoto

Košarkaši Partizana završili su učešće u polufinalu domaćeg šampionata drugu godinu zaredom, pošto su u dva meča izgubili od najvećeg rivala Crvene zvezde.

Zvezda je u drugom susretu slavila sa 81:73, a novinare je zanimalo da li će Novica biti u Partizanu i sledeće sezone.

"Hoću da odmorim i budem sa svojom porodicom. Preteško je cele sezone – te jedan trening, te drugi trening, putovanja... Hoću da dočekam leto, nisam planirao do večeras, ali želim da posvetim malo vremena i deci. Zahvalio bih se i mojim saigračima. Nije lako kada te svi osporavaju, da li si za ovo ili nisi. Nije lako nositi grb Partizana i oni su se dosta dobro nosili sa tim", rekao je Veličković.

On je istakao da je cela sezona bila izuzetno naporna, kako za njega, tako i za celu ekipu.

"Sezona je od samog starta bila preteška – u jednom momentu ređaš pobede, pa juriš plej-of... Osvojili smo Kup koji nas je malo podigao i dao nam samopouzdanja, ali baš teška sezona. Čestitao bih Zvezdi na fer igri i dobroj partiji. Kao i uvek, respekt za njih kao velikog rivala".

Potom se osvrnuo i na večerašnji susret.

"Ostali smo bez dvojice igrača koji nam sigurno mnogo znače u rotaciji. Danas smo dobih 30 minuta diktirali igru, poveli devet razlike i onda gluposti kao i cele sezone... Jedna, pa druga, treća i vratimo utakmicu u egal za manje od minuta. To smo uradili na devet razliku, oni imaju igrače sa iskustvom koji znaju da daju koš. Škola, velika škola cele sezone i nešto naučiš. Završili smo kako nismo želeli, ali šta je tu je".

Za kraj, godinu nije mogao da okarakteriše uspešnom, uprkos trijumfu u Kupu Radivoja Koraća.

"Ne mogu da kažem da je bilo šta uspešno jer mi je trenutno mnogo teško. Dali smo sebi nadu osvajanjem Kupa i verujem da bi sa većom rotacijom to bilo dosta bolje. Sve ovo gledam drugim očima, kao kapiten Partizana i zbog svega onoga što me vuče da i dalje igram za klub. Samo se nadam boljem Partizanu koji će se vratiti tamo gde mu je mesto", zaključio je kapiten Partizana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve