Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 28.05.2018.

20:00

Topić o važnosti pobede, finalu ABA i formi Lesora

Milenko Topić, trener Crvene zvezde, rekao je da je zadovoljan pobedom i pristupom igrača na terenu u meču s Partizanom.

Izvor: PT

Autor: PT

Topić o važnosti pobede, finalu ABA i formi Lesora
Starsport

"Jako važna i bitna pobeda za nas, kada se igra na dve dobijene, a imamo prednost domaćeg terena. Raduje način na koji smo došli do pobede. Ovo je bila timska igra i podređenost kolektivu od svih igrača koji su ulazili u igru. Tome smo težili, posle ABA lige i posle tog finala koje nas je proganjalo", rekao je Topić.

Košarkaši Zvezde pobedili su Partizan sa 87:62 u prvom polufinalnom meču Superlige Srbije.

"Svi su dali svoj maksimum, zaslužena pobeda. Možda je razlika prevelika, ali mislimm da su igrači zaslužili svojim odnosom prema igri. U prvom poluvremenu imali smo problem sa Partizanovom agresivnom odbranom, a u drugom smo to regulisali", kaže Topić i dodaje:

"Ovo je samo 1-0, prvo poluvreme, opet za dva dana igramo, treba se odmoriti i biti svesni da će druga utakmica biit još teža. Dobićemo reakciju Partizana i ukoliko želimo da pobedimo moramo da igramo na isti način, možda čak i jače".

Topić je istakao koliko je ovakve pobeda važna za stanje cele ekipe, pošto je posle finala ABA bilo očigledno da je ekipa tonula

"Psihički smo pali, očekivali smo da ćemo uzeti finale i da ćemo igrati EL. Međutim to se nije desilo i svi su imali košmare. Posle je usledila Superliga i malo lošiji protivnici. Mislilo se da ćemo pobediit lako, ali drago mi je da smo kroz treninge i priče uspeli da ima pokažemo šta znači igrati KLS".

Matijas Lesor u lošoj je formi i Topiće je istakao koliko je važno da vrati formu.

"Ima problem sa koncentracijom, on želi i trudi se, ali... Zna da očekujemo od njega neke poteze, ali trenutno je u lošoj formi. Potreban nam je i trudimo se da ga vratimo. U rotaciji mnogo znači, ali ne može da igra ovoliko dugo", kaže Topić i dodaje da situacija sa Ročestijem nije poznata (povreda) i da će se više znati kada se telo ohladi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve