Nova vest
Košarka

Nedelja, 27.05.2018.

12:37

Čanak: I Zvezda, poput nas, ima najviše ambicije

Trener Partizana Nenad Čanak rekao je da su njegovi košarkaši svesni kvaliteta protivnika, ali da u seriji protiv Crvene zvezde nema favorita.

Izvor: B92

Autor:B92

Čanak: I Zvezda, poput nas, ima najviše ambicije
Starsportphoto

Partizan će igrati protiv "večitog" rivala Crvene zvezde u polufinalnoj seriji Superlige Srbije.

"Dobro znamo kakav nas protivnik čeka. Zvezda je imala odličnu sezonu u Evroligi, prvo mesto u ABA. Reagovali su promenom trenera i to je ekipa koja, kao i mi, ima najviše ambicije. Nema favorita, obe ekipe s pravom gaje nadu za finale", rekao je Čanak na konferenciji za novinare u Beogradu.

Aleksandar Aranitović je trenirao u punom intenzitetu i biće u timu, dok Bandža Si, koji je doživeo tešku povredu u četvrtfinalu, po rečima Čanka "sigurno neće".

"To nam ne menja poziciju. Bilo bi lakše da je tu, ali ne želimo da pravimo alibi zbog njegovog izostanka. Lakše je sa njim, ali može da se igra i bez njega", rekao je Čanak.

Naveo je da gleda "kao hendikep" to što je njegova ekipa nije imala utakmicu mesec i po dana, dok Crvena zvezda misli da je hendikep to što je bila u ritmu.

"Videćemo najkasnije u subotu ko je bio u prednosti", kazao je trener Partizana.

On je rekao da nema promene u pristupu zbog toga što će se serija igrati na dve pobede i da je "jednostavno" prva utakmica najvažnija.

"Poslednja utakmica je igrana sredinom februara i to daje drugačiju draž narednoj. Veći broj utakmica dovodi do manje tenzije, ali motiv će biti na ekstra nivou kod jednih i kod drugih", rekao je Čanak.

Košarkaš Partizana Mihajlo Andrić rekao je da njegov tim dati sve od sebe i trudiće se da igra bolje nego pre.

"Uspešno smo završili četvrtfinalnu seriju i napravili dobar uvod. Daćemo sve od sebe da izgledamo i bolje nego tad. Zvezda je odličan protivnik, sa odličnom sezonom pre svega u Evroligi. Pred nama je najbolji mogući protivnik", rekao je Andrić.

Serija će početi u ponedeljak u 18.00, a domaćin u prvoj utakmici biće Crvena zvezda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve